Inan: 'Hele nacht niet geslapen na zege op Oranje'

Reacties

Turkije is de grote favoriet om ten koste van Nederland beslag te leggen op de derde plaats in Groep A van de EK-kwalificatiereeks. Middenvelder Selçuk Inan van de Turken is echter op zijn hoede.

Inan: 'Hele nacht niet geslapen na zege op Oranje'

Turkije moet in zjin laatste twee wedstrijden namelijk tegen IJsland en Tsjechië, de twee landen die zo goed presteerden dat zij nu al zeker zijn van een plek op het EK. 'Het gaat heel lastig worden tegen die twee teams', erkent Inan op de website van de UEFA. 'Maar we mogen deze kans nu niet meer uit onze handen laten glippen. We vertrouwen erop dat we de resultaten kunnen behalen die we nodig hebben.'

De Turken hebben uit hun laatste twee duels aan vier punten genoeg om Oranje achter zich te houden, vanwege het onderlinge resultaat. Turkije won vorige maand met 3-0 van Nederland na een 1-1 gelijkspel in Amsterdam van vorig seizoen. 'Na die zege op Nederland was ik zo verschrikkelijk blij', zegt Inan. 'Ik heb de hele nacht niet geslapen van vreugde. Zo zijn wij Turken. Als we winnen zijn we extreem blij, als we verliezen ziten we er helemaal doorheen.'

Als Turkije derde wordt en via de play-offs het EK haalt, zou het pas voor de vierde keer in de historie zijn dat de Turken meedoen aan het toernooi. 'Dat maakt ons extra gretig. De afgelopen jaren hebben we sowieso niet vaak op grote toernooien gespeeld. Daarom zijn we er nu echt op gebrand dit karwei af te maken', zei Inan. Sinds de eeuwwisseling was Turkije alleen actief op het EK van 2000, het WK van 2002 en het EK van 2008.

'Daarom leeft de huidige kans zo bij mij en mijn ploeggenoten. We hebben iets recht te zetten en willen er volgend jaar hoe dan ook bij zijn op het EK', sloot de middenvelder van Galatasaray af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.