In Waalwijk moet je zijn, hoogstandje Douglas Costa

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In Waalwijk moet je zijn, hoogstandje Douglas Costa

• Liefhebbers van voetbal en/of vrouwelijk schoon moeten vrijdag in Waalwijk zijn als RKC het opneemt tegen FC Emmen. Waarom legt het illustere trio hieronder uit.

Douglas Costa is klaar voor het duel met Gertjan Verbeeks VfL Bochum vanavond. De Braziliaan van Bayern München toont zijn klasse door op de training een rabona-corner in één keer in het doel te schieten. Bayern en Bochum nemen het om 20.30 uur tegen elkaar op in de kwarftinale van het toernooi om de DFB-Pokal.

• De Nigeriaanse voetbalbond heeft bondscoach Sunday Oliseh een boete van ruim 25.000 euro opgelegd na uitspraken over bepaalde media in zijn land. De 41-jarige Oliseh plaatste twee filmpjes van vier minuten op zijn Twitteraccount waarin hij de Nigeriaanse media beschuldigde van 'waanzin'. Oliseh verloor met Nigeria met 1-0 van Guinea, waardoor ze werden uitgeschakeld op het African Nations Championship (CHAN). Volgens de voormalige middenvelder van Ajax verliest echter iedereen wel eens. 'Als je denkt dat je het beter kunt, ga dan beginnen als trainer en bewijs het', voegde de bondscoach daaraan toe. (BBC)

Carlo Ancelotti zou zijn carrière wel willen afsluiten als bondcoach van Italië. De Italiaan, die na de zomer begint bij Bayern München, wil de komende tien jaar nog actief zijn in het clubvoetbal, maar hoopt zijn land daarna naar het WK van 2030 te leiden. De voormalige trainer van AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Real Madrid zal in 2030 71 jaar oud zijn. 'De ideale leeftijd voor een laatste klus', aldus Ancelotti over de leeftijd waarop de meeste mensen al zes jaar met pensioen zijn. (La Gazzetta dello Sport)

• Een pijnlijk moment voor James Collins. De verdediger van West Ham United maakte zich in de 65ste minuut van het FA Cup-duel met Liverpool op voor een invalbeurt toen hij zag dat zijn manager Slaven Bilic hem ter bemoediging een boks wilde geven. Collins ging er enthousiast met zijn vuist naartoe, maar zag tot zijn schrik dat Bilic inmiddels alweer druk aan het coachen was. Uiteindelijk legt de Welshman zijn hand maar ongemakkelijk op de schouder van zijn manager. Collins kan er blijkbaar wel om lachen, aangezien hij de beelden zelf op Instagram zette.

Sir Alex Ferguson vindt niet Louis van Gaal, maar Mauricio Pochettino de beste manager van de Premier League. Dat zou hij lokale politicus David Lammy hebben verteld bij een benefietdiner. Pochettino doet het momenteel uitstekend met Tottenham Hotspur, dat tweede staat achter Leicester City. (Daily Mail)

'Van Persie was de beste in het vrijlopen en positie kiezen. Toen hij topscorer werd in zijn periode bij Arsenal, was hij daarin de beste van de wereld. Ook in het jaar daarna, toen hij Manchester United kampioen maakte door bijna alle doelpunten te maken.'
Romelu Lukaku heeft grote bewondering voor Robin van Persie. De Belgische spits vertelt dat hij, toen hij jong was, veel keek naar de Nederlander. (Podcast Men in Blazers)

'Bondscoach van Spanje? Waarom niet!'
Raúl González Blanco (38) stopte eind 2015 met voetballen. De Spanjaard sloot zijn loopbaan af bij New York Cosmos en blijft voorlopig in de Verenigde Staten wonen. De Real Madrid-legende sluit echter niet uit dat hij in de toekomst terugkeert naar zijn geboorteland om daar als trainer aan de slag te gaan. Wellicht bij het nationale elftal. (BeIN Sports)

• De penis-affaire rond spits Nick Proschwitz heeft Stefan Effenberg persoonlijk geschonden, zo vindt de Duitse trainer. Proschwitz toonde bij het trainingskamp van SC Paderborn in het Turkse Belek zijn geslachtsdeel aan een werkneemster en werd vervolgens uit de selectie gezet. 'Het straalt af op mijn persoon', baalt Effenberg. 'Het doet pijn en heeft me persoonlijk geraakt.' Proschwitz maakte na het incident de overstap naar het Belgische Sint-Truiden. (Sport1)

'Hopelijk gaat het nu beter met de club en blijkt dat het inderdaad aan mij lag.'
René van Eck werd zaterdag ontslagen door FC Den Bosch na het bekerdebacle afgelopen week. De trainer is erg realistisch over zijn ontslag: 'Je weet dat zoiets kan gebeuren, ik heb er geen moment wakker van gelegen.' (Brabants Dagblad)

'Ik denk dat het een probleem is dat sommige clubs de toegangsprijzen elk jaar flink verhogen.'
•  De roep van voetbalsupporters in Engeland om de ticketprijzen te verlagen vindt gehoor bij niemand minder dan premier David Cameron. Zowel bij Liverpool als bij Arsenal werd afgelopen week geprotesteerd tegen de voorgenomen prijsstijgingen.

'Een bokser moet, nadat hij klap op klap heeft moeten incasseren, om zijn gezondheid gaan denken en het gevecht staken.'
•  Gertjan Verbeek moest lijdzaam toezien hoe zijn vriend Henk de Jong dit seizoen bij SC Cambuur klap na klap te verwerken kreeg. De huidige coach van VfL Bochum snapt dus wel dat De Jong opstapte bij de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.