In nood verkerend Hamburger SV aast op Hoogma

Reacties

Directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles Almelo is – niet voor het eerst – in beeld voor een functie bij Hamburger SV. De oud-prof wordt genoemd als voorname kandidaat om de gevallen topclub als sportdirecteur uit de crisis te halen.

In nood verkerend Hamburger SV aast op Hoogma

Nadat HSV in 2014 en 2015 al op het nippertje aan degradatie was ontsnapt, is de zesvoudige kampioen afgegleden naar de laatste plaats in de Bundesliga. De 48-jarige Hoogma was tussen 1998 en 2004 een populaire speler van HSV, waarvan de laatste drie seizoenen als aanvoerder. In 2011 onderhandelden hij en de club al eens tevergeefs over een contract als sportdirecteur.

Anno nu is HSV in een ongekende noodsituatie beland. Afgelopen zomer nam de club al afscheid van sportdirecteur Peter Knäbel en in september werd ook trainer Bruno Labbadia ontslagen. Ondanks een transferbudget van ruim dertig miljoen euro dat beschikbaar was voor spelers als Filip Kostic (VfB Stuttgart), Douglas Santos (Atlético Mineiro) en Alen Halilovic (Barcelona), haalde Labbadia uit de eerste vijf wedstrijden slechts één punt.

Zijn opvolger Markus Gisdol deed het met één punt uit drie duels nog niet veel beter. Ook bestuursvoorzitter Dietmar Beiersdorfer, die na het vertrek van Knäbel ook de functie van sportdirecteur bekleedt en derhalve verantwoordelijk is voor de samenstelling van de selectie, ligt nu zwaar onder vuur.

Hoogma is al tien jaar directeur bij Heracles waar hij vorig jaar meehielp het nieuwe stadion te realiseren. Bovendien bereikten de Almeloërs voor het eerst in hun bestaan Europees voetbal. Op een eventuele aanstelling bij zijn oude club reageert hij tegenover VI terughoudend. 'Ik kan niet zeggen of ik opensta voor HSV, want er is momenteel niets om open voor te staan. Ik heb altijd gezegd dat ik een fantastische periode bij die club heb gehad, maar alles wat ik nu weet heb ik van Duitse journalisten. Uit de officiële kanalen heb ik nog niets gehoord.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.