In de lente is Ajax al jaren bijna niet te stuiten

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Ajax gaat in de jacht op Feyenoord zondagmiddag op bezoek bij Excelsior.

In de lente is Ajax al jaren bijna niet te stuiten
Speelronde: 27
Aftrap: zondag 19 maart,14.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Excelsior balanceerde na 26 speelrondes maar net boven de degradatiestreep. De 4-1 zege op SC Heerenveen van vorige week betekende in elk geval een boost voor het vertrouwen. Ajax is in 2017 de best presterende club met 25 van de maximale 27 punten. Desondanks hebben de Amsterdammers nog vier punten minder dan koploper Feyenoord.

• Excelsior en Ajax komen elkaar op Woudestein voor de twintigste keer tegen in het kader van de Eredivisie. De Kralingers kwamen eenmaal tot winst en zagen Ajax veertien keer de drie punten veroveren. Vier keer leverde het duel geen winnaar op.

• In de eerste 26 speelrondes scoorde Excelsior liefst achttien keer in het eerste half uur, het vaakst van alle achttien Eredivisie-teams.

• Nigel Hasselbaink heeft dit Eredivisie-seizoen een rechtstreeks aandeel gehad in twaalf treffers van Excelsior: zes goals en zes assists. Vorig seizoen was Tom van Weert de MVP van de Kralingers met een directe bijdrage aan dertien doelpunten: elf doelpunten en twee assists.

In De Arena won Ajax eerder dit seizoen met 1-0 van Excelsior door een treffer van Hakim Ziyech.
In De Arena won Ajax eerder dit seizoen met 1-0 van Excelsior door een treffer van Hakim Ziyech.

• Ajax heeft als enige club in de Eredivisie en Jupiler League nog geen competitieduel verloren in 2017. En passant kwalificeerden de Amsterdammers zich voor de laatste acht in het Europa League-toernooi.

• Sinds 2010 ging Ajax in slechts twee van de 69 competitiewedstrijden in de maanden maart, april en mei onderuit, tegen ADO Den Haag in 2011 en FC Dordrecht in 2015. De andere 67 duels mondden uit in 54 zeges en dertien gelijke spelen.

• Davy Klaassen maakte dit Eredivisie-seizoen al tien doelpunten in uitwedstrijden. Slechts twee andere Ajacieden slaagden daar sinds de eeuwwisseling in: Klaas-Jan Huntelaar in 2006/07 en 2007/08 en Luis Suárez in 2009/10.

• In de eerste dertien uitwedstrijden van dit Eredivisie-seizoen kreeg Ajax slechts zeven treffers om de oren. Dat is de beste balans in dit stadium van het seizoen sinds 1997/98 (zes tegengoals in de eerste dertien duels op vreemde bodem).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.