Impuls Lazovic bezorgt PSV zege op Vitesse

PSV hield aan de thuiswedstrijd tegen het dolende Vitesse drie punten over. Daarmee was ook alles gezegd. De Eindhovense nummer twee van de Eredivisie speelde matig en boekte een magere 1-0 overwinning.

PSV steekt al weken in goede vorm en Vitesse kreeg woensdag in het toernooi om de KNVB-beker in eigen stadion met 5-1 klop van FC Groningen. Die voorgeschiedenis leek de opmaat voor een simpele zege van PSV, maar van een walk-over was absoluut geen sprake.

Vitesse speelde vooral in de eerste helft aardig en kreeg een paar kansen op een verrassende voorsprong. Zoals wel vaker de laatste weken hield PSV-doelman Andreas Isaksson zijn doel schoon. Aan de andere zijde van het veld schatte Otman Bakkal een grote kans niet op waarde. Veel meer liet PSV in de eerste helft niet zien.

De thuisclub hanteerde ook na rust een te laag tempo om Vitesse te kunnen verontrusten. Daardoor was PSV afhankelijk van individuele bevliegingen om het verschil te maken. Een impuls van Danko Lazovic bezorgde de Eindhovenaren de winst. De niet geheel fitte Serviër begon op de reservebank en verzond kort na zijn entree een lage voorzet. Jonathan Reis en Vitesse-doelman Piet Velthuizen misten de bal, waarna Balázs Dzsudzsák simpel kon scoren.

De 1-0 betekende dat de wedstrijd was gespeeld, want Vitesse kwam in de tweede helft nauwelijks van de eigen helft af. PSV hield het bij een bescheiden overwinning, waardoor de ploeg in het spoor blijft van koploper FC Twente. Vitesse bezet de twaalfde plaats met 11 punten uit 12 wedstrijden.