Improductiviteit kost Go Ahead plaats in Eredivisie

Reacties

Na twee jaar is er een einde gekomen aan het verblijf van Go Ahead Eagles in de Eredivisie. De Graafschap was in De Adelaarshorst de beul en heeft de finale bereikt van de play-offs (0-1).

Improductiviteit kost Go Ahead plaats in Eredivisie

De statistieken van 2015 gaven vooraf pijnlijk aan waar het pijnpunt ligt bij Go Ahead Eagles. De Deventer formatie kwam dit kalenderjaar in achttien duels tot slechts zeven treffers. En juist doelpunten waren noodzakelijk om zich te kunnen handhaven in de Eredivisie na de slechte start van de play-offs. Bij De Graafschap werd met 1-0 verloren.

Om die schade te repareren koos Dennis Demmers voor Alex Schalk, die met vier treffers de clubtopscorer is. Maar ook hij kon Go Ahead niet aan de noodzakelijke doelpunten helpen.

Maar dat Go Ahead droog bleef staan, en daardoor de degradatie onontkoombaar werd, was Schalk niet alleen aan te rekenen. Sterker nog, in het bijzonder Glynor Plet maakte zich schuldig aan het missen van kansen. Zeker in de eerste helft bleef De Graafschap een tegendoelpunt bespaard door het gebrek aan scorend vermogen bij de thuisploeg.

In de 65ste minuut kwam Marnix Kolder als hoop in bange dagen. Maar juist deze invalkracht vervulde zes minuten later aan de andere kant een negatieve rol. Hij verloor het luchtduel met Vincent Verweij, die vijf minuten na zijn entree de Deventer illusies aan diggelen kopte.

De Doetinchemse goal kwam extra hard aan omdat Go Ahead Eagles enkele minuten daarvoor eindelijk dacht te hebben gescoord. Maar het gesmoorde schot van Schalk werd door Caner Cavlan op de doellijn weggewerkt.

Gestaakt
Het was tekenend voor de verloren middag van Go Ahead, dat door niet te scoren De Graafschap hielp de finale van de play-offs te bereiken. Daarin wacht de winnaar van het duel FC Eindhoven-FC Volendam. Dat de wedstrijd wegens ongeregeldheden op de tribune bijna een half uur werd gestaakt, maakte de dag nog triester voor de Deventer formatie.

Voor Go Ahead Eagles betekent het resultaat dat het terugkeert naar de Eerste Divisie, waarin het zeventien jaar doorbracht voor het in 2013 een terugkeer op het hoogste podium bewerkstelligde. De Deventer club is wel de eerste Eerstedivisionist sinds NEC in 1983 die in Europa speelt. Dat ticket dankt het aan het Fair Play-klassement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.