Improductiviteit Balotelli neemt pijnlijke vormen aan

Reacties

De productie van spits Mario Balotelli in dienst van Liverpool laat te wensen over. Zijn optreden tegen Queen Park Rangers was voer voor nieuwe hoon.

Improductiviteit Balotelli neemt pijnlijke vormen aan

Na ruim een uur op Loftus Road was zondag het doel van Queens Park Rangers leeg, toen hij de bal onverwachts voor zijn voeten kreeg. Keeper Alex McCarthy kon opgelucht ademhalen, Balotelli joeg van ruim zeven meter de bal over in plaats van in het Londense doel.

De misser van Super Mario was voer voor cynische grappen. 'Hij heeft meer bezoekjes aan de kapper gebracht dan gescoord.' Maar de misser staat ook niet op zichzelf, het staat symbool voor het tot nu toe zo teleurstellend verlopen seizoen.

De Italiaanse aanvaller heeft voor The Reds alleen gescoord in het Champions League-duel met Ludogorets Razgrad. In de Premier League staat hij nog steeds droog. Inclusief zijn verblijf bij Manchester City (van 2010 tot 2013) scoorde hij één keer in de laatste 22 Premier League-duels.

De improductiviteit is extra pijnlijk omdat hij na Sergio Agüero (Manchester City) en Graziano Pellè (Southampton) dit seizoen wel de meeste pogingen heeft ondernomen. Maar waar de Argentijn en de Italiaan na respectievelijk 36 en 32 pogingen op 9 en 6 treffers staan, daar wacht Balotelli na dertig pogingen nog op zijn eerste goal van het seizoen.

Manager Brendan Rodgers verdedigde na de 3-2 zege op QPR zijn Italiaanse spits. Volgens de coach is een vergelijking met zijn voorganger Luis Suarez niet terecht. 'Hij wordt gezien als een directe vervanger. Ik heb eerder gezegd, Luis is onvervangbaar. Dat wordt ook niet gevraagd van Mario. Hij is een compleet andere speler. Het komt wel goed voor hem. Het belangrijkste is zijn arbeidsethos, en hij werkt echt hard.'  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.