Improductieve Pellè mag het proberen tegen Engeland

Reacties

Uitgerekend tegen Engeland, het land waar hij zijn geld verdient, start Graziano Pellè voor het eerst sinds zijn debuut weer in de basis bij de Italiaanse nationale ploeg. En dat terwijl de 29-jarige spits bij Southampton al twee maanden droog staat.

Improductieve Pellè mag het proberen tegen Engeland

Pellè scoorde ten tijde van zijn eerste interlandoptreden tegen Malta (1-0) op 13 oktober nog met grote regelmaat voor The Saints. Tussen 26 augustus en 29 oktober maakte de van Feyenoord overgekomen aanvaller liefst negen doelpunten in negen officiële duels. Bovendien luisterde hij zijn debuut voor de Azzurri op met de winnende treffer.

Sindsdien stokte de productie van Pellè echter hevig. In de maanden erna vond hij alleen nog het net tegen Manchester United, Everton en Crystal Palace (FA Cup). Toch riep bondscoach Antonio Conte hem weer op en kondigde hij aan dat de spits van Southampton vanavond tegen Engeland zal starten.

Het betekent voor Pellè dat hij met de backs Nathaniel Clyne en Ryan Bertrand mogelijk twee ploeggenoten treft. Bovendien biedt de interland in Turijn een mooie uitdaging om zich te meten met Premier League-topscorer Harry Kane. De 21-jarige spits van Tottenham Hotspur staat vier dagen na zijn debuut eveneens aan de aftrap.

Conte maakte ook bekend dat Pellè in de spits gezelschap krijgt van Éder, die zaterdag een nederlaag tegen Bulgarije voorkwam (2-2). De oproep van de 28-jarige aanvaller zorgde voor veel discussie, omdat hij van Braziliaanse oorsprong is. De spits van Sampdoria is een oude bekende van Pellè. In 2012 speelden ze samen bij Samp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.