Improductief NEC sprokkelt punt tegen Willem II

NEC heeft ten koste van Willem II een einde gemaakt aan een nederlagenreeks. Maar een verlossende treffer bleef in De Goffert uit (0-0).

Willem II en NEC zaten beide verlegen om een succes om de sportieve problemen achter zich te laten. Het KNVB-bekertoernooi is voor beide clubs al voorbij, terwijl het in de Eredivisie allerminst soepel loopt. Zo verloor NEC drie keer op rij, waar de Tilburgers de laatste drie duels met twee punten mager scoorden.

NEC toonde zich zondag in De Goffert van een enthousiaste kant. De Nijmeegse formatie maakte in de eerste helft ook de meeste aanspraak op een voorsprong. Zo knalde Dario Dumic van grote afstand tegen de paal, terwijl het tevergeefs een strafschop claimde bij Serdar Gözübüyük. De arbiter oordeelde dat Willem II-verdediger Pele van Anholt de bal op zijn zij kreeg, waar beelden lieten zien dat hij met zijn hand de bal raakte.

In de tweede helft was Willem II dreigender. De Tilburgers doken vaker gevaarlijk voor het Nijmeegse doel op. Maar net als bij NEC bleef het bij blaffen. Dat de thuisploeg niet kon bijten, werd na ruim een uur onderstreept. Na een fraaie pass van Reagy Ofosu stond Taiwo Awoniyi alleen voor keeper Kostas Lamprou. De Griekse doelman redde met zijn voet.

Met de remise tegen Willem II maakt NEC een einde aan een reeks van nederlagen in de Eredivisie. Maar de ploeg van trainer Peter Hyballa staat na het doelpuntloze gelijkspel inmiddels bijna veerhonderd minuten droog. Bovendien schiet het met het punt weinig op, net als Willem II. Beide clubs staan met zes punten in de onderste helft van de Eredivisie.