Improductief FC Emmen thuis onderuit tegen Telstar

Hekkensluiter FC Emmen is voor de 21ste keer dit seizoen onderuit gegaan in de Jupiler League. De ploeg van trainer René Hake ging op eigen veld met tien man onderuit tegen Telstar (0-2).

Johan Plat was de gevierde man aan de kant van de bezoekers. De aanvaller zette Telstar na een half uur op voorsprong na knullig doorkoppen van Emmen-verdediger Kevin Görtz. In de 67ste minuut besliste hij de wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond. De thuisclub speelde op dat moment al met tien man, omdat Kaj Velda zes minuten na rust zijn tweede gele kaart had ontvangen.

FC Emmen zette door de 2-0 nederlaag een uiterst improductieve reeks voort. De ploeg uit Drenthe wist alweer voor de negende wedstrijd op rij niet te scoren en bezet daarmee de tweede plek op het lijstje niet-scorende Europese clubs. Emmen achterhaalt koploper Diagoras Rodos echter niet meer dit seizoen. De Griekse tweedeklasser maakte in de laatste 21 wedstrijden geen doelpunt. Foto: VI Images