'Impotent' Roda JC kan FC Volendam uit boeken spelen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. NEC en Roda JC duelleren zondag in Nijmegen.

'Impotent' Roda JC kan FC Volendam uit boeken spelen
Speelronde: 19
Aftrap: zondag 22 januari, 14.30 uur
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

• NEC kwam sterk uit de winterstop. De ploeg van trainer Peter Hyballa rekende vorige week met 0-1 af met Willem II en klom naar plek tien. Roda JC verloor thuis met 0-2 van koploper Feyenoord en ving deze speelronde aan op de zeventiende positie.

• NEC en Roda JC Kerkrade gaan in Eredivisie-verband voor de 34ste keer de strijd met elkaar aan in Nijmegen. Beide teams noteerden twaalf zeges en negen keer moest de ontmoeting het stellen zonder winnaar.

• Eerder dit seizoen boekte NEC een 0-1 zege bij Roda JC. Het kwam slechts eenmaal voor dat de club uit Gelderland beide duels met de Limburgers in één jaargang won, in 1975/76.

• NEC probeert iets te doen wat de club in heel 2016 niet lukte: twee Eredivisie-duels op rij winnen. De laatste keer dat de Nijmegenaren twee 'slachtoffers' op rij maakten was halverwege het afgelopen seizoen, toen Feyenoord en Willem II werden verslagen.

In Kerkrade kraaide NEC eerder dit seizoen victorie. Roda JC werd met 0-1 geklopt door een goal van Kévin Mayi.
In Kerkrade kraaide NEC eerder dit seizoen victorie. Roda JC werd met 0-1 geklopt door een goal van Kévin Mayi.

• Zal Jordan Larsson zijn vader Henrik overtreffen? Larsson senior had 869 minuten nodig om zijn eerste Eredivisie-doelpunt te maken. Jordan Larsson staat voorlopig 'pas' op 31 minuten.

• NEC kreeg dit seizoen als enige ploeg nog geen enkele strafschop voor of tegen in de Eredivisie. Ter vergelijking: in duels van bijvoorbeeld Go Ahead Eagles vielen al elf penalty's.

• Roda JC is de 28ste club in de historie van de Eredivisie die in de eerste achttien speelrondes niet vaker dan één keer triomfeerde. De Limburgers speelden al tien keer gelijk.

• Scoren is het grote manco bij Roda JC. De formatie van trainer Yannis Anastasiou staat op slechts acht doelpunten en bleef in twaalf van de achttien Eredivisie-duels droog staan, oftewel in 67 procent van de wedstrijden. Als Roda JC dit 'volhoudt', gaat het record van FC Volendam (geen treffer in 65 procent van de wedstrijden) uit 1971/72 uit de boeken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.