Impopulaire Nuno stapt op bij Valencia

Reacties

Nuno Esperito Santo is opgestapt als trainer van Valencia. Dat nieuws maakte hij direct na de 1-0 nederlaag tegen Sevilla wereldkundig.

Impopulaire Nuno stapt op bij Valencia

'Ik wil alle spelers bedanken. Het is voor mij een eer dat ik trainer van Valencia ben geweest', zei de in juli 2014 aangestelde ex-doelman, die Valencia vorig seizoen nog naar de vierde plaats leidde maar deze jaargang na dertien wedstrijden negende staat.

Nuno had zijn beslissing om te vertrekken zondagochtend al kenbaar gemaakt aan eigenaar Peter Lim, liet hij weten. De Singaporees probeerde Nuno op andere gedachten te brengen, maar de ex-doelman was vastberaden. Zijn zeer slechte relatie met de fans ligt ten grondslag aan zijn beslissing. 'De spelers wisten voor de wedstrijd niet van mijn beslissing', zei Nuno.

De fans wilden dat Nuno vertrok omdat hij als vooruitgeschoven pion werd gezien van spelersmakelaar Jorge Mendes, die een grote vinger in de pap heeft bij Valencia. In enkele media werd zelfs gesuggereerd dat Nuno niet onafhankelijk was bij het maken van zijn opstelling en dat hij spelers uit de stal van Mendes een voorkeursbehandeling moest geven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.