Lazio heeft zaterdagavond het Serie A-duel met rode lantaarndrager Salernitana gewonnen. Dankzij een dubbelslag van topschutter Ciro Immobile trok de ploeg van Maurizio Sarri in het Stadio Arechi aan het langste eind.

Salernitana
0 - 3
Lazio
Lazio

Immobile liet Lazio al na zeven minuten juichen. Nadat Sergej Milinkovic-Savic de bal met zijn hak perfect klaarlegde, schoof de Lazio-spits de bal met de binnenkant van zijn linkervoet in de verre hoek. Een moment later was het wederom raak: na een harde voorzet van Pedro liep Immobile zijn tweede van de avond binnen.

Door deze treffer kwam hij op zeventien Serie A-goals dit seizoen en hiermee passeerde hij Fiorentina-spits Dusan Vlahovic op de topscorersranglijst (zestien goals). Immobile speelde tot nu toe achttien competitieduels, Vlahovic kwam in twintig Serie A-wedstrijden in actie.

Immobile
Met zijn dubbelslag voegde Immobile zich in een bijzonder rijtje. Sinds zijn komst naar Rome, in het seizoen 2016/17, maakte hij liefst 140 Serie A-doelpunten. Alleen Robert Lewandowski (179), Lionel Messi (163) en Cristiano Ronaldo (140) lukten het in die periode om minimaal eenzelfde prestatie neer te zetten in een topvijf-competitie.

Na rust moest Lazio het zonder aanvaller Pedro stellen. De Spanjaard viel nog voor het verstrijken van de eerste helft uit met een kuitblessure. Zijn vervanger, Felipe Anderson, was na de rust de aangever bij de 0-3 van invaller Manuel Lazzari. Anderson stuurde de mee opgekomen Lazarri diep, waarna de middenvelder Salernitana-keeper Vid Belec kansloos liet met een geplaatst schot.

Door de overwinning staat Lazio zesde in de Serie A met 35 punten uit 22 wedstrijden. Stadsgenoot AS Roma, dat een duel minder heeft gespeeld, heeft 32 punten en staat zevende. Na twintig duels staat Salernitana nog altijd onderaan. Het verschil met Venezia, dat op een veilige zeventiende plaats staat, is zes punten.