Imponerend Oranje boekt geweldig resultaat tegen wereldkampioen

Reacties

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond in De Kuip wereldkampioen Frankrijk verslagen. De formatie van bondscoach Ronald Koeman heeft daardoor de groepswinst in de Nations League voor het grijpen.

Imponerend Oranje boekt geweldig resultaat tegen wereldkampioen
Nederland
Nederland
2 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Koeman besloot met dezelfde opstelling te beginnen als in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Duitsland en zag zijn ploeg bijna voor een droomstart zorgen tegen de Fransen. Memphis Depay brak door aan de rechterkant en legde de bal terug op Georginio Wijnaldum, die keeper Hugo Lloris op zijn pad vond. Al vroeg was duidelijk dat Frankrijk inzakte en Oranje het spel liet maken.

De ploeg van bondscoach Didier Deschamps liet zich wel even zien voor het doel van Jasper Cillessen. Kylian Mbappé gaf vanaf de rechterflank een verre pass op Blaise Matuidi, die voorgaf op Antoine Griezmann. Cillessen ving de kopbal van de aanvaller met gemak. Later liet Benjamin Pavard, die op het WK nog op fraaie wijze scoorde van afstand, de keeper van Oranje even schrikken door uit een afgeslagen vrije trap uit te halen, maar de poging zeilde over het doel.

Oranje mocht het laten zien tegen de Fransen en deed dat bij vlagen, hoewel zeker niet alles goed ging. Memphis kreeg nog een goede mogelijkheid nadat Ryan Babel een scherpe dieptepass van Matthijs de Ligt terugkopte, maar Lloris keerde het schot van de aanvaller van Olympique Lyon. Vlak voor rust ontplofte De Kuip alsnog. Steven Nzonzi kopte een voorzet van Frenkie de Jong per ongeluk voor de voeten van Babel. Hij stuitte op Lloris, maar in de rebound schoot Wijnaldum raak: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het goede gevoel van de openingstreffer nam Oranje in de tweede helft mee. Daarin zorgde Dumfries in het begin enkele keer voor gevaar door vanaf rechts mee op te komen. Zo testte de rechtsback Lloris tot twee keer toe. Eerst met een kopbal uit een voorzet van Blind en vervolgens in de rebound. Pas halverwege lieten de Fransen zich weer zien voor het doel van Oranje, maar de ploeg van Koeman hield de controle.

Lloris was de persoon die eigenhandig voorkwam dat Oranje de voorsprong uitbreidde. Na de reddingen op de pogingen van Dumfries bokste de keeper een vrije trap van Memphis uit zijn linkerhoek en later lag de sluitpost weer in de weg toen de aanvaller van Lyon aan de linkerkant buitenom ging met een goede actie. In de slotfase hield Oranje het achterin goed dicht en zorgde De Jong in de extra tijd uit een counter nog bijna voor 2-0 met een geplaatst schot, maar weer had Lloris een antwoord. De middenvelder had uiteindelijk wel een aandeel in de tweede treffer. Memphis scoorde vanaf elf meter met een Panenka nadat De Jong werd gevloerd door Moussa Sissoko: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oranje kan maandag de winst pakken in Groep 1 van Divisie A door te winnen of gelijk te spelen tegen Duitsland. De Duitsers zijn door de zege van Nederland definitief gedegradeerd. Bij winst van Duitsland gaat Frankrijk alsnog naar de eindronde van de Nations League.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
4
2
1
1
8-4
+4
7
2
Frankrijk
4
2
1
1
4-4
0
7
3
Duitsland
4
0
2
2
3-7
-4
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De tactische analyse:

Lees hier meer over wat Oranje allemaal bereikt met de zege op Frankrijk:

VI's Martijn Krabbendam: 'De wereldkampioen werd bij vlagen zoek gespeeld door Oranje.'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.