Immobile speelt bij Dortmund nog niet de pannen van 't dak

Reacties

De 24ste speelronde in de Bundesliga gaat vrijdag om 20.30 uur van start. Vincent Okker, voor Voetbal International volger van de buitenlandse competities, blikt vooruit op de Kohlenpott-Derby. Het geplaagde Borussia Dortmund ontvangt aartsrivaal Schalke 04.

Immobile speelt bij Dortmund nog niet de pannen van 't dak

Afgelopen dinsdag stond-ie er ineens weer in. Voor het Champions League-duel van Borussia Dortmund bij Juventus mocht Ciro Immobile aan de aftrap komen. Om de spijkerharde achterhoede van De Oude Dame te slechten, was de keuze voor een Italiaanse spits het proberen waard, zo zal BVB-coach Jürgen Klopp hebben geredeneerd. Een succes werd het allerminst. Sterker nog, Immobile werkte als Fremdkörper in een collectief pover presterende aanval. Drie opeenvolgende competitieduels bankzitten hebben niet geleid tot een herboren, opgefriste speler. Al had niemand er ook rekening mee gehouden dat Immobile ineens de pannen van het dak zou spelen.

Natuurlijk hangt de sportief dramatisch lage klassering van Dortmund in de Bundesliga samen met meerdere factoren. Maar het ontbreken van een productieve spits kan niet maskeren dat Die Schwarzgelben enorm gebukt gaan onder het vertrek van Robert Lewandowski. Met Immobile dacht de clubleiding de gewenste oplossing te hebben. Een kleine negentien miljoen euro werd overgemaakt aan Torino, waar de spits zich vorig seizoen had gekroond tot topscorer van de Serie A met 22 goals. In de Bundesliga staat de teller op tweederde van het seizoen pas op drie treffers. Reden voor Klopp om de negenvoudige Italiaanse international na negentien speelronden – niet voor het eerst dit seizoen – uit de basis te verbannen.

Vooraf werd het nog zorgvuldig ingecalculeerd. De elegante Lewandowski, een spits met veel inzicht en voetballend vermogen, werd opgevolgd door een heuse krijger. Immobile is een spits die minder deelneemt aan het collectieve spel, daarentegen meer gefocust is op het doel en zijn sprintvermogen aanwendt. Klopp voorspelde dat Borussia Dortmund met zijn nieuwe aanvaller(s) dit seizoen gevarieerder en onvoorspelbaarder voor de dag zou komen. Maar de resultaten, het aantal goals en het functioneren van de voorhoede vertellen een ander verhaal.

Ook Schalke 04 kende de laatste weken een spitsenprobleem, aangezien Klaas-Jan Huntelaar vanwege een schorsing de hele maand februari niet in actie mocht komen in de Bundesliga. Wel speelde hij op 18 februari mee tijdens het thuisduel met Real Madrid in de Champions League, maar na ruim een half uur moest de aanvaller naar de kant met een scheenblessure. Huntelaar lijkt echter tijdig hersteld om in actie te komen tegen Dortmund. De aanvaller scoorde dit seizoen 10 keer in 24 officiële wedstrijden.

De 23ste speelronde wordt gestart in de Allianz Arena, waar koploper Bayern München in opperbeste stemming begint aan het thuisduel met 1. FC Köln. Niet alleen was de ploeg van trainer Pep Guardiola de laatste twee competitiewedstrijden liefst veertien keer (!) trefzeker, maar ook viert Bayern zijn verjaardag. Op 27 februari 1900 werd de club uit München opgericht, zodat Der Rekordmeister nu 115 jaar oud is.

Programma
Bayern München 27-02
20:30
1. FC Köln
Borussia Dortmund 28-02
15:30
Schalke 04
Bayer Leverkusen 28-02
15:30
SC Freiburg
1899 Hoffenheim 28-02
15:30
FSV Mainz 05
Hannover 96 28-02
15:30
VfB Stuttgart
Hertha BSC 28-02
15:30
FC Augsburg
Eintracht Frankfurt 28-02
18:30
Hamburger SV
Borussia
Mönchengladbach
01-03
15:30
Paderborn
Werder Bremen 01-03
17:30
VfL Wolfsburg

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.