Immers: 'Zorya deed me denken aan Kuban Krasnodar'

Reacties

Feyenoord is woensdag met 21 man vertrokken naar Kiev, waar de Rotterdammers het veelbesproken duel met Zorya Luhansk zullen afwerken in de play-offs om Europa League-voetbal. De Engelse Turk Colin Kazim-Richards (foto) blijft in Rotterdam om door te trainen en zo eerder weer helemaal wedstrijdfit te zijn.

Immers: 'Zorya deed me denken aan Kuban Krasnodar'

'In de groep leeft het enorm om de groepsfase van het toernooi te bereiken', vertelde Lex Immers op de clubwebsite. 'Toch zal het zeker niet makkelijk worden. Ik heb vorige week thuis een wedstrijd van Zorya bekeken en het is absoluut geen slechte ploeg. Ze zijn fysiek sterk en deden me in dat opzicht denken aan Kuban Krasnodar, onze tegenstander van vorig jaar. Daarom is het heel belangrijk dat we de tegenstander niet onderschatten en uitgaan van eigen kracht.'

Feyenoord vertrok later dan gepland naar Oekraïne. In verband met de aangepaste vliegtijd werkte de selectie van trainer Fred Rutten woensdag de laatste training achter gesloten deuren af op Varkenoord.

Aanvankelijk zou Feyenoord woensdagochtend al afreizen naar Oekraïne. De Rotterdammers willen echter zo kort mogelijk verblijven in het Oost-Europese land en zullen donderdagavond na afloop van het heenduel in het Valeri Lobanovski Stadion, waar dus niet wordt getraind, dan ook meteen weer terugvliegen naar Nederland.

In aanloop naar de start van het EL-tweeluik moest Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, de spelers van Feyenoord nog geruststellen. Een deel van de spelersgroep had zijn twijfels over de trip naar Oekraïne, waar het rond Donetsk en Luhansk nog altijd onrustig is door de strijd met pro-Russische rebellen. Bovendien vond in deze omgeving vorige maand de ramp met vlucht MH17 plaats, waarbij 195 Nederlanders omkwamen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.