Immers heeft na nieuw falen zijn buik vol van penalty's

Lex Immers heeft voorlopig even zijn buik vol van strafschoppen. De middenvelder van Feyenoord miste zondag in de altijd beladen Klassieker een penalty en schoot tot overmaat van ramp de rebound over.

Immers heeft na nieuw falen zijn buik vol van penalty's

Eerder miste Immers dit seizoen in de competitie en ook in het bekertoernooi tijdens de noodzakelijke strafschoppenserie tegen SC Heerenveen was hij niet trefzeker. 'De volgende is voor iemand anders. Ik heb er nu twee in de competitie gemist, dan is de volgende aan de beurt. Ik ga de bal in ieder geval niet meer opeisen', is Immers duidelijk over de toekomst. Ruud Vormer is bij Feyenoord de nummer twee op het lijstje van Ronald Koeman, maar de blonde middenvelder speelt zelden.

'Een dramatische middag', zo omschrijft Immers de 3-0 nederlaag bij Ajax. 'Dit doet veel pijn. We hebben vijf minuten druk kunnen zetten, daarna viel alles weg. Bij de eerste kans stond Vermeer ineens voor me en hij maakte zijn doel goed klein (foto midden, red.). En ja, de penalty…'

VermeerDoor de gemiste strafschop groeide Kenneth Vermeer uit tot held aan Ajax-zijde. Helemaal toevallig was zijn redding niet. 'Ik wist dat hij zijn laatste penalty ook daar had genomen, dus ik had eigenlijk verwacht dat hij 'm in de andere hoek zou schieten', vertelt de sluitpost aan het AD. 'In zijn aanloop zag ik dat het toch zijn vaste hoek zou worden. Ik krijg 'm op mijn borst. In tweede instantie moet hij natuurlijk scoren. Ik lag al op de grond, was al geslagen. Lekker, dat-ie er niet in gaat. Anders wordt het misschien weer billen knijpen', aldus Vermeer over de tweede misser van Immers in een paar seconden.

ConsternatieVoorafgaand aan de strafschop ontstond consternatie. Ricardo van Rhijn werd met een gele kaart, zijn tweede van de middag, bestraft na het lichte toucheren van Jean-Paul Boëtius. Door de misser van Immers bleven gevolgen voor Ajax uit.

Van Rhijn baalde na afloop. 'Het was geen penalty. Er ging wel een fout van mij aan vooraf, want ik schatte die diepe bal niet goed in. Daarna ging ik wel in de achtervolging, maar raakte ik hem niet eens. Het was onterecht.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen