Immers en Derijck helpen Feyenoord aan moeizame zege

Feyenoord heeft thuis moeizaam gewonnen van ADO Den Haag: 2-1. De bezoekers brachten Feyenoord na rust in de problemen.

ADO legde in de openingsfase de rode loper uit voor Feyenoord, dat kinderlijk eenvoudig afstand kon nemen. In de tiende minuut tikte Lex Immers tegen zijn voormalige werkgever op acrobatische wijze de openingstreffer binnen. Vervolgens werkte Timothy Derijck een schot van Jens Toornstra - eveneens voormalig ADO - achter zijn eigen doelman.

Met deze 2-0 voorsprong voor Feyenoord leek de wedstrijd al snel gespeeld. Spits Colin Kazim-Richards had de schade zelfs nog erger kunnen maken voor de bezoekers uit Den Haag, maar hij schoot uit kansrijke positie naast. Het enige smetje voor Feyenoord op de eerste helft was het uitvallen van de geblesseerde Luke Wilkshire, die vervangen werd door Khalid Boulahrouz.

Na de hervatting vocht ADO, waar aankoop Wilson Eduardo als invaller zijn debuut maakte, zich terug in de wedstrijd. Mike van Duinen kopte uit een vrije trap van Roland Alberg de aansluitingstreffer binnen en daarna ging de ploeg van trainer Henk Fraser op zoek naar meer. ADO oogde vervolgens wél dreigend, maar mede dankzij doelman Kenneth Vermeer bleef Feyenoord op de been.

Colin Kazim-Richards was tegen ADO Den Haag opnieuw ongelukkig in de afwerking.

De Rotterdammers kregen bovendien zelf goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Immers kreeg de bal echter in de 66ste minuut niet langs keeper Martin Hansen, terwijl de rebound vervolgens niet besteed was aan Jean-Paul Boëtius. De buitenspeler schoot tegen de paal. Tien minuten mocht Tonny Vilhena invallen bij de thuisploeg, wat mogelijk zijn laatste optreden voor Feyenoord was, als hij deze transferperiode nog naar Southampton vertrekt.

Dankzij de minimale 2-1 zege voert Feyenoord de druk op nummer twee Ajax, dat om 14.30 uur in actie komt tegen Vitesse, weer wat op. Feyenoord heeft nu vijf punten minder dan de rivaal uit Amsterdam. ADO blijft vijftiende staan.