Immers: 'Eerste helft was bagger, we moeten ons schamen'

Lex Immers was met zijn winnende treffer (3-2) uiteindelijk goud waard voor Feyenoord, maar net als Jordy Clasie wilde hij nog wel stilstaan bij de dramatische eerste helft tegen Excelsior.

Want voor de eerste 45 minuten van zijn ploeg had Immers tegenover FOX Sports geen goed woord over. 'De eerste helft was bagger, Feyenoord-onwaardig. Logisch dat het publiek zwaar en zwaar ontevreden was', stak hij de hand in eigen boezem. 'Daar moeten we ons voor schamen, maar uiteindelijk hebben we in de tweede helft laten zien waarom wij Feyenoord zijn.'

Daarin maakte Feyenoord een 0-2 achterstand tegen tien man goed, maar die eerste helft bleef toch vooral hangen bij Immers. 'Met alle respect, want Excelsior is een heel goede ploeg, maar ik denk dat we ze in de eerste helft zwaar hebben onderschat en er misschien veel te makkelijk over hebben gedacht. Donderdag (de return tegen AS Roma, red.) wordt een heel andere wedstrijd. Ik denk dat iedereen zichzelf dan absoluut wél vanaf het begin kan motiveren.' Overigens is Immers zelf geschorst voor dat duel. 'Maar toch ben ik nu al zenuwachtig', verklapte hij,

Kinderachtig
Net als Immers baalde ook Clasie verschrikkelijk van wat hij en zijn ploeggenoten lieten zien voor de rust. 'Die mogen we rustig vergelijken met vorige week (2-0 verlies bij Heracles Almelo, red.), misschien was dit wel erger. Als je ziet hoe kinderachtig we de doelpunten weggeven, dat mag gewoon niet. Gelukkig buig je het nog om, zodat minder mensen erover zullen praten, maar zo'n eerste helft mag gewoon niet.'