Immers bezorgt Feyenoord in laatste seconde zege

Feyenoord heeft zich in de slotseconde van het bekerduel met NEC verzekerd van een overwinning. Waar een strafschoppenserie onvermijdelijk leek, zorgde Lex Immers voor opluchting aan de kant van de Rotterdammers: 2-3.

Feyenoord, dat aantrad zonder Jordy Clasie en Wesley Verhoek (hij viel nog wel in), kreeg al na 36 seconden een tegentreffer te verwerken. Een eigen doelpunt van Terence Kongolo, die de bal ongelukkig op zijn hoofd kreeg, liet doelman Kostas Lamprou kansloos.

De jongeling maakte zijn fout na 42 minuten goed, door een afstandsschot van Daryl Janmaat dusdanig van richting te veranderen, dat de bal achter NEC-doelman Gábor Babos verdween.

De Rotterdammers hadden in de tweede helft een kwartier nodig om in Nijmegen op voorsprong te komen. Een voorzet van Ruben Schaken werd door Sekou Cissé binnengekopt. Lang mocht Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Leroy George kopte één minuut later de gelijkmaker binnen.

Wat volgde was een slotfase waarin het spel op en neer golfde. Doordat beide ploegen voldoende kansen creëerden, bleef de spanning tot de laatste seconde van de reguliere speeltijd aanwezig. Kansen werden echter niet verzilverd, waardoor er een verlenging aan te pas kwam.

Beide ploegen slaagden er nauwelijks in om gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. In de blessuretijd van de tweede verlenging sleepte Lex Immers alsnog de overwinning voor Feyenoord uit het vuur door de bal van dichtbij onberispelijk achter Babos te schieten. Voor alle doelpuntenmakers en de andere uitslagen in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi klik hier. Foto: VI Images