Ilicevic maakt eenmalig HSV-optreden Arnesen succes

Frank Arnesen nam met succes voor één keer de honneurs waar op de bank van Hamburger SV. Ivo Ilicevic bleek tegen SC Freiburg (1-2) de gouden wissel.

Arnesen nam als technisch directeur plaats op de bank om de periode tussen het afscheid van interim-trainer Rodolfo Cardoso (niet de noodzakelijke papieren) en de start van Thorsten Fink te overbruggen. Het werd een succes, al kostte het wel de nodige moeite.

Heung-Min Son opende na twaalf minuten de score namens Hamburger SV, dat vroeg in de tweede helft de gelijkmaker van Papiss Cissé moest incasseren. In de 74ste minuut zette invaller Ilicevic Die Rothosen andermaal op voorsprong.

Na een overtreding van Jeffrey Bruma op Stefan Reisinger dreigde negen minuten voor het einde de zege HSV alsnog door de vingers te glippen. Maar keeper Jaroslav Drobny stopte de strafschop van Cissé.

'Het was een zeer spannende wedstrijd', zei Arnesen na afloop. 'Aan het einde hebben we geluk met de strafschop, maar dat hoort erbij. We hebben de eerste twintig minuten zeer goed gespeeld en daarna Freiburg te veel laten komen. Uiteindelijk redt de keeper de zege.'

Voor Hamburger SV was het resultaat tegen concurrent Freiburg cruciaal. Door onder andere het eerste succes van FC Augsburg blijft HSV op basis van het doelsaldo hekkensluiter in de Bundesliga. Foto: VI Images