'Ik zie geen spelers van topkwaliteit meer bij Feyenoord'

Reacties

Sinds de invoering van het betaald voetbal is Cor van der Gijp met 171 doelpunten topscorer aller tijden van Feyenoord. In het kader van de special bracht VI hem samen met Dirk Kuijt. De anekdotes rolden als vanzelf over tafel.

'Ik zie geen spelers van topkwaliteit meer bij Feyenoord'

Kuijt slechtte zondag tegen Roda JC de grens van honderd goals voor Feyenoord. Dat zijn er nog altijd 71 minder dan Van der Gijp. De 84-jarige oud-spits wil zichzelf niet al te veel op de borst kloppen. 'Wat zou ik zijn geweest zonder Coen Moulijn? Dan was ik nooit topscorer aller tijden van Feyenoord geworden. Allemaal dankzij die kleine. Coentje was de beste linksbuiten van de wereld. Als spits ben je klaar wanneer je met een grootheid als Moulijn mag samenspelen.'

'U doet uzelf tekort nu', stelt Kuijt tijdens het duo-interview. 'Als u die ballen er niet in had gewerkt, waren de voorzetten van Moulijn van minder waarde geweest. Op oude beelden heb ik gezien hoe fantastisch hij kon voetballen. Maar het is niet zo dat één speler een ploeg kampioen kan maken. Het gaat om de manier waarop je elkaar aanvult, hoe je als team het maximale bij elkaar naar boven haalt', aldus de huidige aanvoerder van Feyenoord.

'Ja, maar dat kan alleen als je drie of vier spelers van topkwaliteit in je ploeg hebt', reageert Van der Gijp. 'Ik zie ze niet meer bij Feyenoord, al jaren niet. In mijn tijd hadden we Cor Kieboom als voorzitter. Die man kon nog geen voetbal van een rugbybal onderscheiden. Maar hij verzamelde mensen met voetbalkennis om zich heen en dat werkte perfect. Kwestie van zakelijk slim handelen van Kieboom. Ik blijf het zeggen: Moulijn en Kieboom hebben mijn carrière gemaakt.'

VI Legends, Feyenoord

Na de succesvolle specials over de titel van PSV, Ajax twintig jaar na de Champions League-zege en de liefde voor het Engelse voetbal vormt de Feyenoord-special het startpunt van de VI Legends-reeks, waarin we stilstaan bij mijlpalen uit de voetbalgeschiedenis. De Feyenoord-special is hier te bestellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.