'Ik sta gewoon in de goal om die ene bal te stoppen'

Sinan Bolat was zaterdag de held van Standard Luik door in blessuretijd een strafschop van Bryan Ruiz te stoppen. De twintigjarige Turkse doelman blijft echter nuchter na zijn daad in Gent.

Bij een 0-1 stand in de negentigste minuut beging Oguchi Onyewu een overtreding op AA Gent-aanvaller Milos Maric waarna Ruiz, die dit seizoen nog geen penalty gemist had en bovendien in de belangstelling staat van Anderlecht en Standard (alsmede AZ), zich achter de bal zette. Bolat keerde de inzet van de Costaricaan, waardoor testmatchen uitmaken wie kampioen van België wordt.

'Het is schitterend', zei de twintigjarige doelman na afloop van de wedstrijd. 'Dit is mijn cadeau voor de club die mij nu al zes wedstrijden de kans heeft gegeven om mij aan gans België te tonen. Dat Standard de testmatchen nu aan mij te danken heeft, klopt niet. Ik sta gewoon in de goal om die ene bal te stoppen. Hopelijk kan ik die lijn doortrekken in de komende duels met Anderlecht.'

Doordat zowel Anderlecht als Standard de laatste wedstrijd won, moeten twee testmatchen voor het eerst sinds 1986 uitmaken wie de Belgische titel wint. Donderdag staat de eerste wedstrijd in Brussel op het programma, zondag volgt de return in Luik.