'Ik moet deze verantwoordelijkheid nemen'

Reacties

Michael van Praag stelde zich kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA omdat hij constateerde dat er geen enkele serieuze concurrent voor Sepp Blatter opstond.

'Ik moet deze verantwoordelijkheid nemen'

Blatter zit al sinds 1998 op het pluche en stelde zich herverkiesbaar voor de stemming die op 29 mei plaatsvindt. 'Ik heb lang gehoopt dat er een geloofwaardige kandidaat zou opstaan, maar dat is niet gebeurd', licht Van Praag toe. 'Daarom vind ik dat ik de verantwoordelijkheid moet nemen, ook omdat wij als Nederlanders een van de oprichters van de FIFA zijn.'

Met die uitspraak toont Van Praag aan geen hoge pet op te hebben van Jerôme Champagne, David Ginola en Ali Bin Al Hussein, die zich opwierpen als concurrenten van Blatter. 'Iedereen weet dat de KNVB en ik zich erg zorgen maken over het imagoverlies van de FIFA, en de wijze waarop de bond georganiseerd en gerund wordt', vervolgt de KNVB-voorzitter.

'Ik heb gekeken hoe de situatie zich ontwikkelde. Toen ik zag dat er geen andere kandidaten waren, heb ik er eens met een paar mensen over gesproken en ben ik ervoor gegaan. Ik hoop op steun vanuit Nederland. Woensdag licht ik tijdens een persbijeenkomst toe waarom ik dit doe', sloot de ex-voorzitter van Ajax af.

Van Oostveen
De KNVB is verguld met de kandidatuur van Van Praag, laat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen weten: 'Het is duidelijk dat er wat moet veranderen bij FIFA om de geloofwaardigheid te herstellen. Michael is daarvoor de juiste man. De KNVB zal hem in zijn campagne volledig steunen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.