'Ik leen me nooit voor spelletjes en speel ze ook niet'

In de ophef rond de aanstelling van een nieuwe Oranje-bondscoach wijst Guus Hiddink de suggestie van een vooropgezet plan van de hand. 'Wie verzint zoiets belachelijks?'

'Ik leen me nooit voor spelletjes en speel ze ook niet'

Ronald Koeman zag niets in het aanbod als assistent van Hiddink aan de slag te gaan. Voor de Feyenoord-trainer was die rol niet wat hij bedacht had voor zichzelf bij het Nederlands elftal. De oud-international zag zichzelf als bondscoach en reageerde daarom kwaad op het aanbod.

Hiddink wijst de suggestie resoluut van de hand dat hij doelbewust de andere gegadigde de pas heeft willen afsnijden. 'De KNVB is hierin leidend. Als die in mij een geschikte bondscoach ziet voor de komende twee jaar, is dat hun keus en hun verantwoordelijkheid. En ik leen me nooit voor spelletjes en speel ze ook niet', zegt hij in het AD.

Alle commotie heeft volgens Hiddink de relatie met Koeman niet bekoeld. Van kwaadheid op de Achterhoeker bij de Feyenoord-trainer is geen sprake, zo kreeg hij te horen in een telefoongesprek. 'Hij verwijt mij niets, er is niets tussen ons en daar ben ik zeer blij om', zegt hij.

'Ik ken deze jongen al zo lang, heb hem hoog zitten als mens en als trainer, heb hem zelf als assistent naar Oranje gehaald en heb er mede voor gezorgd dat hij en jongens als Gullit, Rijkaard, Neeskens en Krol een versnelde trainerscursus konden volgen', aldus Hiddink. 'En hem zou ik van het podium willen duwen? Wie verzint zoiets belachelijks. Een serie interviewtjes, columnpjes en andere teksten om je eigen weg te bereiden?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen