'Ik heb het gevoel dat we langzaam in een flow komen'

Reacties

Kenneth Vermeer toonde zaterdag in de slotfase van het thuisduel met Heracles Almelo (2-1 winst) zijn waarde voor Feyenoord, maar de doelman vond dat de wedstrijd allang beslist had moeten zijn.

'Ik heb het gevoel dat we langzaam in een flow komen'

'Het is lekker dat ik vanavond belangrijk kon zijn voor de ploeg, maar liever nog heb ik helemaal niets te doen', aldus Vermeer op de clubwebsite. De afgelopen transferperiode van Ajax overgenomen keeper voorkwam kort voor tijd de gelijkmaker van Bryan Linssen, terwijl hij voor rust Wout Weghorst van scoren afhield.

'Die redding was misschien de mooiste, maar die van kort voor tijd was de belangrijkste', vervolgde Vermeer. 'Op dat moment had de wedstrijd allang beslist moeten zijn, want we hebben te veel kansen onbenut gelaten. Daarmee hebben we onszelf tekort gedaan. Je weet dat de tegenstander dan hoop houdt en nog een kans kan krijgen. Wanneer dat moment komt, moet ik er staan.'

Voor Vermeer was het zijn achtste wedstrijd namens Feyenoord sinds zijn veelbesproken transfer. 'Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. We hebben een leuke groep en de resultaten zijn de laatste weken goed. Ik heb het gevoel dat we langzaam in een flow komen en onszelf op een aantal vlakken steeds meer verbeteren, zoals bijvoorbeeld met de opbouw van achteruit.'

Door de overwinning heeft Feyenoord nu veertien punten uit negen wedstrijden, waarmee de ploeg van trainer Fred Rutten de zevende plaats bezet in de Eredivisie. SC Heerenveen en FC Groningen kunnen de Rotterdammers echter zondag nog passeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.