'Ik had ook gehoopt dat Heitinga meer zou kunnen spelen'

Reacties

Frank de Boer had gehoopt dat John Heitinga een belangrijkere rol zou spelen bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers had meer van de 31-jarige verdediger verwacht.

'Ik had ook gehoopt dat Heitinga meer zou kunnen spelen'

'Ik wilde iemand die midden in de groep stond, maar ja, ik had ook gehoopt dat hij meer zou kunnen spelen', vertelt De Boer in Het Parool. 'Maar hoe wij spelen, met veel ruimte in de rug, dat is lastig voor hem. Hij heeft meer snelheid verloren dan ik had gedacht. Wij hebben nu heel veel snelheid achterin staan, dat is een wapen.'

Heitinga kwam afgelopen transferperiode over van Hertha BSC. De 87-voudig international speelde eerder in de periode 1990-08 voor Ajax, waarna hij de overstap maakte naar Atlético Madrid. Via Everton en Fulham kwam hij in 2014 in Duitsland terecht. Dit seizoen kwam hij bij Ajax pas twee wedstrijden, als invaller, in actie.

Zelf denkt De Boer nog niet aan een vertrek bij Ajax, waar hij sinds december 2010 hoofdtrainer is. 'Dit seizoen wil ik weer kampioen worden, maar ik heb als trainer ook andere ambities, dat is bekend. Alleen dat is nu niet relevant, er speelt niets en ik wil nu niet weg. Dus daar hoef ik nu niet over na te denken.'

De Boer heeft nog een contract tot medio 2017 en ziet nog genoeg uitdagingen in Amsterdam. 'Ik kan goed met deze selectie werken en er zit veel rek in', aldus de oefenmeester, die zondag met Ajax op bezoek gaat bij Feyenoord (aftrap 14.30 uur). Na elf wedstrijden zijn de Amsterdammers koploper in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.