'Ik ging vroeger met mijn vader altijd naar Feyenoord kijken'

Reacties

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kijkt uit naar de stadsderby van zaterdag tegen Feyenoord. Op een uitverkocht Woudestein zal om 18.30 uur afgetrapt worden.

'Ik ging vroeger met mijn vader altijd naar Feyenoord kijken'

'Uiteraard merk je dat dit een aparte wedstrijd is. Feyenoord is op zich al een mooie club om tegen te spelen, maar doordat het een derby is, leeft het natuurlijk helemaal', zo typeert Dijkhuizen de sfeer in aanloop naar het duel met de grote broer.

'Voor mijzelf is het ook een bijzonder duel', vervolgt de coach van de Kralingers. 'Vroeger ging ik met mijn vader altijd naar Feyenoord kijken, dus dan is het leuk om nu deze wedstrijd te spelen. Mijn eerste wedstrijd als trainer van Excelsior was ook tegen Feyenoord, het vriendschappelijke duel in De Kuip in januari van dit jaar. Daarom is het ook een aparte wedstrijd, zeker als je bedenkt wat er sindsdien allemaal is gebeurd.'

Dijkhuizen heeft de grens van twintig punten onlangs genoemd als mikpunt voor de winterstop. De 0-5 afstraffing tegen PEC Zwolle, de eerste thuisnederlaag voor Excelsior, was daarom een streep door de rekening. 'Het  wordt lastiger nu met de thuiswedstrijden tegen Feyenoord en Ajax en het uitduel tegen ADO Den Haag voor de boeg. We zullen één van die drie wedstrijden moeten winnen.'

Dijkhuizen erkent dat het tegen Feyenoord, dat al zeven duels zonder nederlaag is, zwaar zal worden. 'De Feyenoorders zijn bezig aan een goede fase. Ik heb ze in het begin een paar keer zien spelen en de afgelopen tijd en dat is een groot verschil. Ze hebben veel vertrouwen door de goede resultaten', zo besluit de coach van Excelsior, dat momenteel de veertiende plek bezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.