'Ik denk dat ik nu een beetje te veel aan het nadenken ben'

Tijdens de uitduels met FC Twente en Celtic werd hij door Ajax-trainer Frank de Boer naar de kant gehaald en tegen RKC moest Ricardo van Rhijn zijn basisplaats zelfs afstaan aan middenvelder Lasse Schöne, maar de rechtsback van de Amsterdammers hoopt sterker uit zijn vormdip te komen.

'Ik denk dat ik nu een beetje te veel aan het nadenken ben'

'Dat is vervelend, maar niet echt onverwacht', reageert Van Rhijn tegenover de NOS. 'Als je een redelijk eerste seizoen achter de rug hebt, worden de verwachtingen hoger. Ook voor jezelf. Ik denk dat ik nu een beetje te veel aan het nadenken ben. Natuurlijk is het pijnlijk en heb je met diepe dalen te maken. Hopelijk kom ik hier nog sterker uit, daar ga ik alles voor doen.'

Door zijn vormdip werd Van Rhijn niet geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal, die Daryl Janmaat (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) wel opnam in de voorselectie voor de interlands tegen Japan en Colombia.

De zevenvoudig international had dat wel zien aankomen. 'Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik met dit niveau geen recht heb op het Nederlands elftal', aldus de 22-jarige Van Rhijn. 'Natuurlijk is dat een teleurstelling, maar het is niet onverwacht.'

Met Ajax treedt Van Rhijn zaterdagavond (18.45 uur) aan tegen Vitesse. De Amsterdammers hebben na elf wedstrijden negentien punten, waardoor zij samen met FC Twente en AZ bovenaan staan. Vitesse heeft slechts één punt achterstand op die drie clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen