'Ik denk dat Bale Ronaldo niet eens gezien heeft'

Reacties

Carlo Ancelotti complimenteerde Gareth Bale voor zijn aandeel in de 3-0 thuiszege op Espanyol, maar de trainer van Real Madrid waarschuwde dat egoïsme niet getolereerd wordt. Isco nam het juist op voor de Welshman, die werd uitgefloten door het eigen publiek.

'Ik denk dat Bale Ronaldo niet eens gezien heeft'

Voor rust was Bale betrokken bij beide treffers van De Koninklijke. In de twaalfde minuut vond hij Cristiano Ronaldo, die James Rodríguez in staat stelde om de score te openen, en na een klein half uur maakte hijzelf de 2-0. 'Bale speelde erg goed. Hij scoorde en speelde de hoofdrol bij het eerste doelpunt', aldus Ancelotti.

'Daarna vroegen de fans hem de bal naar Ronaldo te passen', vervolgde de Italiaan, een van de kandidaten om maandag verkozen te worden tot Trainer van het Jaar. Ancelotti doelde op het moment dat Bale besloot voor eigen succes te gaan, terwijl Ronaldo er misschien beter voor stond. 'Als iemand egoïstisch is, moeten we daar iets aan doen. De fans verwachten veel van grote spelers en Bale is er daar één van.'

Nadat Real Madrid het WK voor clubs had gewonnen, verloor het van Valencia (2-1) en Atlético Madrid (2-0). Maar na afloop van het duel met Espanyol - de eerste zege van 2015 - ging het alleen maar over Bale. Middenvelder Isco nam het op voor zijn ploeggenoot. 'Uiteindelijk moet iedere speler zelf beslissen, maar ik denk dat Bale Ronaldo niet eens gezien heeft. Hij besloot voor het doelpunt te gaan en miste, maar dat hoort bij voetbal.'

Door de overwinning heeft koploper Real Madrid nu 42 punten uit zeventien duels. Barcelona en Atlético Madrid, die elkaar zondag treffen in Camp Nou (aftrap 21.00 uur), volgen op vier punten. Overigens kwam er voor Cristiano Ronaldo een einde aan een fraaie reeks, want sinds 28 september 2013 scoorde de Portugees - als hij in actie kwam - tijdens iedere thuiswedstrijd in competitieverband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.