'Ik dacht, ik moet scoren vandaag anders word ik gek'

Reacties

Bij PSV wacht de komende weken een flinke concurrentiestrijd op het middenveld. Op bezoek bij FC Utrecht (1-5) keerde aanvoerder Georginio Wijnaldum zondag terug. De zo goed als van zijn knieblessure herstelde Oranje-international deed wat twee andere middenvelders van PSV eerder in de wedstrijd ook al deden: scoren.

'Ik dacht, ik moet scoren vandaag anders word ik gek'

Jorrit Hendrix imponeert de laatste wedstrijd bij de Eindhovenaren als controlerende middenvelder. In de Domstad luisterde hij zijn optreden op met een goal. 'Inderdaad mijn eerste goal. Ik had eigenlijk al in één keer moeten scoren. Gelukkig ging de bal er in tweede instantie wel in', aldus de middenvelder op de clubwebsite.

Ook de andere twee in de basis gestarte middenvelders gaven een vervolg aan hun goede vorm. Adam Maher zette zijn productieve weken voort met het openingsdoelpunt en Andrés Guardado toonde opnieuw een verrijking voor PSV te zijn.

In de slotfase mocht Wijnaldum invallen en zijn goal bevestigde alleen maar dat trainer Phillip Cocu voorlopig genoeg te kiezen heeft op het middenveld. 'Ik had meer weerstand verwacht', was de voor de thuisploeg pijnlijke conclusie van de invaller. 'Ook omdat Utrecht in de media signalen had afgegeven dat het er vol op zou gaan en veel duels zou gaan spelen. Ik denk dat wij daar heel goed onderuit gevoetbald hebben.'

Wijnaldum ondervindt nog wel wat naweeën van zijn knieblessure, maar zegt klaar te zijn voor de komende weken. 'Ik heb nog wel een klein beetje last, maar de dokter heeft gezegd dat ik er wel mee kan voetballen. Het voelt ook wel goed. Ik heb ook wel het vertrouwen dat ik tijdens de wedstrijd geen pijn krijg. Dat vertrouwen is het belangrijkste. In de slotfase keek ik zelfs steeds naar de klok. Ik moet scoren vandaag, anders word ik gek, dacht ik. Gelukkig is dat gelukt.'

Door de zege beschikt koploper PSV nog steeds over een voorsprong van vier punten op nummer twee Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.