IJzersterk België met record op zak klaar voor WK

Reacties

België won dinsdagavond met 4-0 van Cyprus in een wedstrijd die veel hoogtepunten kende. De gebroeders Thorgan en Eden Hazard stonden voor het eerst samen in de basis, Jan Vertonghen werd met 97 interlands recordinternational én de Belgen tilden hun doelpuntentotaal naar 43.

IJzersterk België met record op zak klaar voor WK

Dat betekent dat België in de afgelopen kwalificatieperiode gemiddeld 4,3 doelpunten per wedstrijd maakte. Voor een Europees land stond het record op naam van Spanje, dat in aanloop naar het EK 2000 42 keer scoorde tijdens de kwalificatieperiode. Dat record sneuvelt nu door toedoen van de Belgen én Duitsland, dat ook 43 goals maakte in de kwalificatiecampagne.

De Rode Duivels plaatsten zich eerder al als eerste Europese land voor het WK en sloten dinsdag in stijl af. 'De wil van de ploeg was er en we wilden het ook echt goed doen. We hadden ook zeven keer kunnen scoren, een mooie prestatie', loofde bondscoach Roberto Martínez zijn ploeg. De keuzeheer heeft nog geen idee welke spelers hij meeneemt naar het WK. 'Ik vrees dat aspect van mijn job, ik kijk daar echt niet naar uit.'

Vertonghen
Ex-Ajacied Vertonghen droeg de aanvoerdersband tegen Cyprus en mag zich met 97 interlands recordinternational van België noemen. 'Ik vond het mooi, ik ben er enorm trots op. Dit is een mooie bekroning voor mijn carrière bij de Rode Duivels. Ik had nooit verwacht dit te kunnen bereiken. Dat ik de band droeg, was een geste van Eden Hazard. Hij bood dat de vorige wedstrijd al aan, maar toen spraken we af het deze wedstrijd te doen.'

Diezelfde Hazard, normaliter aanvoerder van België, genoot tegen Cyprus met name van het feit dat hij voor het eerst samen met zijn broertje Thorgan in de basis stond bij de nationale ploeg. Extra mooi werd het omdat Eden twee keer en Thorgan één keer scoorde. 'Dit is één van de mooiste moment uit onze carrière', gaven de broers Hazard na afloop aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.