IJverig De Graafschap laat naast FC Groningen

Het nog steeds gehavende FC Groningen wekte opnieuw de indruk te snakken naar het einde van het seizoen. De Graafschap was gelukkig met een punt (1-1).

Na 192 minuten slaagde De Graafschap er weer eens in te scoren. De treffer van invaller Will Johnson in de 83ste minuut leverde niet meer dan een schamel punt op tegen het gehavende FC Groningen. Het was een magere oogst voor een ijverige poging de welkome winst te pakken in de strijd tegen degradatie.

Maar het was voor onder anderen Niklas Tarvajärvi, Diego Biseswar en Lasse Schöne lang te moeilijk om de bal achter Groningen-keeper Brian van Loo te schieten. Met weemoed en jaloezie zal De Graafschap-trainer Jan de Jonge dan ook gekeken hebben naar de spits bij de tegenstander: Berry Powel.

De aanvaller vertrok bij het sluiten van de transfermarkt van Doetinchem naar Groningen. En juist Powel tekende in blessuretijd van de eerste helft voor de 0-1 van de gasten door een lange pass van Gibril Sankoh wel op waarde te schatten, nadat De Graafschap-verdediger Stephan Keller de bal verkeerd had ingeschat.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Voor FC Groningen waren er andere zorgen. In de eerste helft moest Koen van de Laak met een brancard van het veld na een charge van Purrel Fränkel. De eerste diagnose wijst op een ernstige blessure voor de onfortuinlijke aanvaller van FC Groningen.