IJsselmeervogels stunt in Emmen, Higdon is weer held NEC

Het in de Jupiler League op eigen veld ijzersterk presterende FC Emmen heeft zich in het KNVB-bekertoernooi laten verrassen door Topklasser IJsselmeervogels. Michael Higdon kopte NEC langs FC Eindhoven.

FC Emmen – IJsselmeervogels 2-3
Op bezoek bij de nummer zes van de Jupiler League knokte IJsselmeervogels zich knap terug in de strijd om een plek bij de laatste zestien van het KNVB-bekertoernooi. Want aanvankelijk leek FC Emmen ook in zijn achtste thuiswedstrijd van het seizoen ongeslagen te blijven.

Trainer Gert Kruys bekerde verder met IJsselmeervogels.

Alexander Bannink zette Emmen al na zes minuten op voorsprong met een schuiver en scoorde dertien minuten later opnieuw, toen Quenten Martinus de trekker overhaalde. De vice-koploper van de Topklasse Zaterdag sloeg echter tweemaal terug dankzij Thomas Verheijdt, die in de tiende en de 55ste minuut trefzeker was en tijdens de vorige ronde nog de winnende treffer scoorde tegen Helmond Sport (3-2).

Elf minuten na die gelijkmaker stond Verheijdt ook aan de basis van de goal die IJsselmeervogels in de vierde ronde zou brengen. Nadat Emmen-aanvaller Martinus vanwege een tweede gele kaart van het veld was gestuurd bereikte hij Achmed Ahahaoui (ex-VVV-Venlo), die 3-2 maakte. Bij de 2-2 was Ahahaoui juist nog aangever.

Vervolgens kreeg Emmen nog enkele prima kansen om de eerste thuisnederlaag van het seizoen te voorkomen, maar mede dankzij enkele goede reddingen van Patrick Zonneveld hield IJsselmeervogels, dat na rood voor Nabil El Gouari eveneens met tien man speelde, stand.

FC Eindhoven – NEC 0-1
Vier dagen na de eerste Eredivisiezege in acht maanden was Michael Higdon (foto rechts) opnieuw de gevierde man bij NEC. Al na acht minuten kopte de Engelse centrumspits, net als vrijdag tegen SC Heerenveen, raak uit een voorzet van Jeffrey Leiwakabessy.

Hoewel zowel NEC als FC Eindhoven in het vervolg van het bekerduel nog voldoende mogelijkheden kreeg om een vervolg te geven aan de vroege treffer van Higdon, bleven verdere doelpunten uit. Daardoor mag NEC zich met de tweede zege in een week gaan opmaken voor de loting van de achtste finales.

JVC Cuijk – EVV 3-0
Net als IJsselmeervogels bereikte ook het JVC Cuijk van trainer Hans Kraay junior de vierde ronde van het KNVB-bekertoernooi. In een onderling duel met EVV, dat net als Cuijk uitkomt in de Topklasse Zondag, won de club van Kraay met 3-0 dankzij twee goals van Kevin van Veen en één van Cayfano Latupeirissa.