IJsselmeervogels en Excelsior '31 stunten tegen profelftallen

IJsselmeervogels en Excelsior '31 hebben voor een ware stunt gezorgd in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Beide Topklassers bogen een achterstand om in een winstpartij tegen respectievelijk Helmond Sport en Willem II.

IJsselmeervogels – Helmond Sport 3-2 (n.v.)
IJsselmeervogels heeft voor een ware stunt gezorgd in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Lange tijd leek Helmond Sport af te stevenen op de overwinning, maar twee treffers in de slotfase en een doelpunt in de verlenging deden de Jupiler League-club de das om.

IJsselmeervogels keek lange tijd tegen een 0-2 achterstand aan. Al voor rust was het Dave Nieskens die met twee treffers de tussenstand bepaalde. Tot drie minuten voor tijd stond de marge nog altijd op twee, maar in een tijdsbestek van nog geen minuut trokken Nick Kuipers en Mark Rutgers de stand gelijk, waardoor Sportpark De Westmaat ontplofte.

Met de treffers vlak voor tijd sleepte de club uit Spakenburg een verlenging uit het vuur. En daarin voerde de Topklasser duidelijk de boventoon. Selmo Kurbegovic was dicht bij een treffer, maar raakte de lat. Even later was het wel raak via Thomas Verheijdt (foto). De aanvaller, deze zomer overgekomen van Jodan Boys, verschalkte doelman Wouter van der Steen met een schitterende lob en schoot zijn ploeg daarmee naar de derde ronde.

Excelsior'31 – Willem II 2-1 (n.v.)
Willem II is er niet in geslaagd om Topklasser Excelsior'31 uit te schakelen in het bekertoernooi. Ruud Boymans opende weliswaar de score in Rijssen, maar de treffer van John Lubbers in de reguliere speeltijd en het winnende doelpunt van Hakim Ezafzafi in de verlenging bezorgden de Tilburgers een vroege uitschakeling.