IJsland vreest Kroatië niet: 'Hebben tegen elk land kans'

Met Kroatië kwam maandagmiddag een zware tegenstander uit de bus voor IJsland in de strijd om een WK-plaatsbewijs. Toch is bondscoach Lars Lagerbäck redelijk optimistisch gestemd.

IJsland vreest Kroatië niet: 'Hebben tegen elk land kans'

IJsland speelt op 15 november thuis tegen de Kroaten, vier dagen later volgt een uitduel. 'Het maakt me niet uit dat we Kroatië hebben geloot. Het belangrijkste is dat we Portugal ontlopen. Ik denk dat Kroatië niet veel verschilt qua niveau met Griekenland en Oekraïne, die we ook hadden kunnen loten', aldus Lagerbäck. 'We zijn hier tevreden mee.'

Hoewel de Zweedse coach benadrukt dat de favorietenrol bij Kroatië ligt, denkt hij dat IJsland een serieuze kans heeft op plaatsing voor het WK. 'We hebben altijd een kans, tegen wie dan ook. Dat hebben we in de groepsfase wel laten zien', vervolgt Lagerbäck. IJsland eindigde in de groepsfase als tweede achter Zwitserland, maar bleef onder meer Slovenië en Noorwegen voor.

'Hopelijk kunnen we tegen Kroatië voor een verrassing zorgen, net zoals we al vaker hebben gestunt', besluit de bondscoach. IJsland, bij wie Kolbeinn Sigthórsson, Johann Berg Gudmundsson en Alfred Finnbogason tot de selectie behoren, was nog nooit actief op een WK. Lagerbäck heeft wel de nodige WK-ervaring, hij was met zijn vaderland Zweden (2002 en 2006) en Nigeria (2010) actief op mondiale eindrondes.

Kroatië
Niko Kovac, afgelopen week aangesteld als bondscoach en opvolger van Igor Stimac, meent dat hij slechter had kunnen loten. 'Ik ben blij met deze loting. Al wordt het sowieso een uitdaging. Gelukkig spelen we de tweede wedstrijd in Zagreb en kunnen we daar eventueel nog iets repareren. Het team zal klaar zijn voor dit tweeluik.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen