IFK Göteborg strikt Nigeriaanse goalgetter

De Nigeriaanse aanvaller Peter Ijeh verruilt Malmö FF voor IFK Göteborg. De topscorer van de Zweedse Allsvenskan in 2002 tekende maandag een contract voor drie seizoenen bij de zeventienvoudige landskampioen.

De 26-jarige Ijeh, die tijdens het afgelopen seizoen tien keer scoorde in veertien competitieduels, kon met Malmö geen overeenstemming bereiken over een nieuwe verbintenis. De trefzekere spits koos daarop voor een transfer naar Göteborg, mede omdat daar een deel van zijn familie woonachtig is.

Ijeh behoort sinds zijn komst naar Zweden in 2001 tot de betere spitsen in de Zweedse competitie. Nadat hij in zijn eerste seizoen slechts vier keer scoorde in twintig duels, kroonde hij zich in 2002 met 24 doelpunten in 23 duels tot topscorer van de Allsvenskan. Tijdens het afgelopen seizoen miste de Nigeriaan heel wat wedstrijden vanwege een voetblessure.

Malmö heeft met de Poolse aanvaller Igor Sypniewski inmiddels al een opvolger voor Ijeh aangetrokken. Sypniewski speelde tijdens het seizoen 2003 voor Halmstads BK, waar hij tien keer scoorde in twintig competitieduels.

Overigens is Ijeh druk doende zich te laten naturaliseren tot Zweed. Als dat gelukt is wil de Zweedse voetbalbond bekijken of het mogelijk is de spits voor de nationale ploeg te selecteren. Ijeh speelde in het recente verleden weliswaar een handvol interlands voor Nigeria, maar volgens diverse bronnen worden die niet door de wereldvoetbalbond FIFA erkend als officiële interlands.

Bekijk hier al onze video's