Ierse bond spaart FIFA, Ronaldo knuffelt brutale fan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ierse bond spaart FIFA, Ronaldo knuffelt brutale fan

• De misstanden bij de FIFA blijven de gemoederen bezighouden. Zaterdag maakte de Ierse bond dubbele kosten, omdat de communicatie-afdeling van de FIA het toch niet zo'n goed idee vond dat voorzitter John Delaney zich in het programmaboekje voor het kwalificatieduel met Schotland kritisch uitliet over de wereldvoetbalbond. Het gevolg: er verdwenen achttienduizend boekjes in de papierversnipperaar en er werden nieuwe afgedrukt zonder de quotes van Delaney. Kosten: tienduizend euro. (The Guardian)

• De kwalificatiewedstrijd van Portugal op bezoek bij Armenië werd op zijn beurt gekenmerkt door fans die het veld van het Republican Stadion in Yerevan opliepen. Vlak voor rust lag de wedstrijd even stil omdat een volwassen het nodig vond tussen de 22 spelers door te rennen terwijl de wedstrijd in volle gang was. Vóór de aftrap waren twee jeugdige supporters zo brutaal de warming-up van Cristiano Ronaldo te verstoren om de Portugese vedette om een handtekening te vragen. De dertigjarige aanvaller beantwoordde dat met een knuffel.

Engeland speelt zondagavond (18.00 uur) een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië. Op basis van deze vijf schitterende doelpunten op de trainingen zou je denken dat dit een makkie gaat worden.

'Eden Hazard speelt met dezelfde klasse als Johan Cruijff, maar Cruijff had wél de wil om de boel aan flarden te scheuren. Hazard net niet, dat zit hem in de geest.'
Jan Mulder duidt de tegenvallende prestaties van Eden Hazard in het Belgische nationale team. Volgens de oud-voetballer heeft dat alles te maken met wilskracht. 'Ik vind Hazard een wereldklassespeler, ik kan er niet genoeg van krijgen. Hij zit in de categorie van Lionel Messi. Maar het verschil met Messi is: Messi gaat een een-tweetje aan omdat hij een doelpunt ruikt, om zelf te scoren. Hazard gaat een een-twee aan om een assist te geven.' (Sporza)

'Geen enkele Europese speler heeft een betere techniek dan Wayne Rooney. Hij beschikt over buitengewone kwaliteiten. Hij is technisch goed, maar werkt ook keihard voor het elftal.'
Lionel Messi blijkt fan van Manchester United-speler Wayne Rooney. Gevraagd naar het Engelse nationale elftal geeft hij een lofzang op de Engelse aanvaller. (Shortlist)

• Tussen Messi en Carlos Tévez botert het volgens Italiaanse media minder goed. Tussen 2011 en 2014 ontbrak de Juventus-spits zelfs in de selectie van de Argentijnse ploeg, maar volgens hem had dat niets te maken met zijn verstandhouding met de sterspeler van Barcelona. 'Messi en ik lachen om wat er allemaal over ons gezegd is', stelde Tévez. 'Als wij elkaar omhelzen, zoals bij de Champions League-finale, dan zegt dat meer dan duizend woorden. Ik heb er verder niets over te melden.' (Clarin)

'Lionel Messi in deze vorm is niet te stoppen.'
• We sluiten het blokje over Messi af met een uitspraak van de Argentijnse bondscoach Gerardo Martino. Hij heeft zin om met een Messi in topvorm om 23.30 uur tegen Paraguay met Argentinië te beginnen aan de strijd om de Copa América. 'Vorig seizoen arriveerde hij op het WK zonder titels, nu heeft hij een hoofdrol gespeeld in het winnen van drie prijzen', liet Tata Martino weten tijdens een persconferentie.

• Schattige beelden. Cristiano Ronaldo stoomt zich samen met zijn zoontje klaar voor het nieuwe voetbalseizoen.

'Of ik naar het EK 2016 wil? Ja, dat wil ik.'
• In Italië wordt er druk gespeculeerd over de toekomst van Andrea Pirlo. De spelmaker van Juventus zou in de belangstelling staan van verschillende clubs in de Verenigde Staten. Na het duel met Kroatië (1-1) weigert Pirlo op die verhalen in te gaan, maar de 36-jarige middenvelder geeft wel aan dat hij nog één keer met de nationale ploeg wil schitteren op een eindtoernooi. Dat belooft dus wat.

• Het zestienjarige wonderkind Hachim Mastour maakte in het kwalificatiewedstrijd voor het toernooi om de Afrika Cup tegen Libië zijn debuut in de nationale ploeg van Marokko. Vlak voor tijd viel hij in, waardoor hij eerder een interland heeft gespeeld dan een officiële wedstrijd voor zijn club AC Milan. Mastour bleef overigens wel erg lang aan de kant voor hij mocht invallen.

• Een opmerkelijk bericht in De Gelderlander. Theo Janssen maakt binnenkort namelijk wellicht zijn rentree op het voetbalveld, bij eersteklasser AFC Arnhem. Bij dat team is Dennis van Beukering hoofdtrainer en zijn broer Jhon assistent.

'Jhon en ik hebben Theo benaderd om zijn ervaring te delen met spelers en trainers van AFC en om zo nu en dan mee te trainen als hij daar zin in heeft', reageert Dennis in het nieuwsbericht. 'Natuurlijk hebben we de hoop dat hij ook op wedstrijddagen mee gaat doen, maar dat speelt op dit moment nog niet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.