Idrissi inspireert Groningen ook in winstpartij tegen Roda JC

In een weinig verheffend duel heeft FC Groningen nipt gewonnen van Roda JC Kerkrade. Een goal van Albert Rusnák zorgde voor het verschil: 1-0.

Tien minuten voor tijd gingen de handen in Stadion Euroborg op elkaar toen de naam van Oussama Idrissi werd omgeroepen. De twintigjarige aanvaller ging naar de kant in de wetenschap dat hij voor het derde duel op rij een beslissende rol had gespeeld voor Groningen. Tegen De Graafschap (3-1) stond hij met een doelpunt en een voorbereidende actie aan de basis van de zege, terwijl hij tegen Feyenoord aangever was bij de goal van Michael de Leeuw in het 1-1 gelijkspel.

Ook tegen de hechte defensie van Roda JC bleek Idrissi het wapen te zijn waar Groningen-trainer Erwin van de Looi naar zocht in zijn honderdste duel op de bank. In de 67ste minuut kwam hij namelijk vrij in het strafschopgebied en leverde hij een voorzet af die door Arjan Swinkels in de voeten van Albert Rusnák werd geschoten. Rusnák haalde de trekker over en doordat zijn schot van richting werd veranderd, was doelman Benjamin van Leer kansloos: 1-0.

Deze goal bleek doorslaggevend in een schaakspel met weinig kansen. In de slotfase had Rusnák de zege nog wat comfortabeler kunnen maken, maar dat liet hij vanaf de strafschopstip na. Jesper Drost had een penalty verdiend door naar de grond te gaan in duel met Van Leer, die zich revancheerde door de inzet van Rusnák te keren.

De misser van Rusnák bleef uiteindelijk zonder grote gevolgen, omdat ook Rydell Poepon zijn vizier niet op scherp had staan. De spits van Roda JC kon vrij inschieten binnen het strafschopgebied, maar kreeg de bal niet op doel. Aan de andere kant vond Rusnák de lat op zijn weg. Door de nederlaag moet Roda JC nog altijd vrezen voor degradatie. De Limburgers staan veertiende, met zes punten voorsprong op nummer zestien Willem II. Groningen, dat tiende staat, mag nog hopen op een plek in de play-offs om Europees voetbal.