'Idool' Zidane bevrijdt Modric bij Real Madrid

Reacties

Voetbalminnend Spanje is weer in de ban van Real Madrid. En dan vooral van Zinedine Zidane. Onder de gewezen Franse superster levert De Koninklijke de ene na de andere galavoorstelling af en bloeien spelers als Cristiano Ronaldo en Luka Modric weer op.

'Idool' Zidane bevrijdt Modric bij Real Madrid

In het ritme van Zizou gaat het indrukwekkende doelpuntenrecord onder José Mourinho sneuvelen, blokletterde AS afgelopen zondag na de 6-0 thuiszege op Espanyol. In het seizoen 2011/12 werd Real Madrid kampioen door 121 keer te scoren. Maar het tempo waarin het momenteel het net vindt, is ongekend. In vier duels onder Zidane trof het al zeventien keer doel.

Cristiano Ronaldo onderstreepte met zijn drie treffers tegen Espanyol nogmaals zich een compleet andere, veel vrijere voetballer te voelen sinds het ontslag van Rafa Benítez. Vrijer, zo voelt ook Luka Modric zich. Verlost van alle tactische opdrachten tijdens het Benítez-intermezzo komt de Kroaat veel meer toe aan dat wat hij tot in de perfectie beheerst: zijn passing.

Zinedine Zidane is onder de indruk van Luka Modric. 'Ik sta ervan versteld wat hij met buitenkant voet kan doen.'
Zinedine Zidane is onder de indruk van Luka Modric. 'Ik sta ervan versteld wat hij met buitenkant voet kan doen.'

Ook doordat Toni Kroos meer defensief werk voor zijn rekening neemt, komt Modric veel meer toe aan het versturen van passes. Gemiddeld ruim 90 in plaats van de 62 onder Benítez. En daarbij komt dat Modric nog steeds ballen herovert. Gevraagd naar de kwaliteiten en meerwaarde van Modric, reageerde Zidane als volgt: 'Als ik dat moet gaan uitleggen, zijn we morgen nog bezig…'

Modric vaart wel bij de wijze raad van Zidane. 'Elk stukje advies dat hij je geeft, is goud waard. Het helpt je beter te worden op het veld', zei hij in een interview met FIFA.com, waarin hij zijn bewondering uitte voor zijn nieuwe coach. 'Zinedine was een idool. Hij was een van de spelers die ik als kind bewonderde. Ik denk dat elke jonge speler dat deed, want hij was een van de besten van zijn generatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.