Icardi: 'Ik heb nog maar vier bruikbare passes gekregen'

Reacties

Internazionale-aanvoerder Mauro Icardi heeft na afloop van het duel met Bologna geklaagd over het gebrek aan aanvoer. De spits nam op bezoek bij de promovendus de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening en bezorgde Inter zo de koppositie in de Serie A.

Icardi: 'Ik heb nog maar vier bruikbare passes gekregen'

Met een intikker halverwege de tweede helft tekende Icardi dinsdagavond voor zijn derde treffer van het seizoen. 'Ik word niet in stelling gebracht. In tien wedstrijden heb ik vier goede passes gekregen en scoorde ik drie keer. Dat lijkt me geen slecht gemiddelde', stelde de Argentijn bij Sky Sport Italia.

'Als spits kan ik alleen scoren als ik de bal krijg. Ik weet zeker dat we ons aanvallende spel verbeteren voor het einde van het jaar', vervolgde Icardi, die vorig seizoen tot 22 competitietreffers kwam. De huidige improductiviteit van de afmaker komt niet uit de lucht vallen. De ploeg van trainer Roberto Mancini scoorde in tien duels nog maar tien keer, maar staat desondanks met 21 punten fier bovenaan. Tegenover de beperkte productie staan slechts zeven tegentreffers.

De coach is content met de hoge klassering, maar eist meer dan wat hij tegen Bologna te zien kreeg. 'Ik wil veel meer. In de eerste helft speelden we te traag en creëerden we geen ruimtes. Misschien spelen we beter met tien man', doelt Mancini op de rode kaart die Felipe Melo na een uur ontving.

Het gebrek aan doelpunten baart Mancini nog geen zorgen. 'Icardi en Jovetic hebben tijd nodig om te wennen en elkaar te leren waarderen', stelde Mancini over de mannen die samen zes van de tien treffers voor hun rekening namen.

Zaterdag komt nummer twee AS Roma, dat woensdag de koppositie over kan nemen als het in eigen huis niet onderuit gaat tegen Udinese, op bezoek in Giuseppe Meazza. Met 22 goals in negen wedstrijden wisten de Romeinen dit seizoen het vaakst het net te vinden in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.