Ibrahimovic weer beslissend voor United bij debuut Pogba

Reacties

Manchester United heeft ook de tweede competitiewedstrijd onder leiding van manager José Mourinho gewonnen. Het thuisduel met Southampton stond in het teken van het debuut van Paul Pogba, maar het was opnieuw Zlatan Ibrahimovic die belangrijk was: 2-0.

Ibrahimovic weer beslissend voor United bij debuut Pogba

Ibrahimovic had tijdens de strijd om het Community Shield (2-1 tegen Leicester City) en de Premier League-start tegen AFC Bournemouth (1-3) telkens al één keer gescoord. Vrijdagavond verscheen alleen de naam van de 34-jarige Zweed op het scorebord van Old Trafford. In de 36ste minuut kopte de ex-Ajacied raak uit een voorzet van de volledig vrijgelaten Wayne Rooney, zeven minuten na rust betekende een rake strafschop zijn vierde officiële treffer voor United, waar Daley Blind in de basis begon.

Jordy Clasie had met een onnodige overtreding op Luke Shaw een aandeel in de tweede tegengoal van Southampton, dat vlak daarvoor een treffer van Dusan Tadic terecht zag worden afgekeurd. Het was een van die momenten dat The Saints in de buurt van een doelpunt kwamen. Nathan Redmond vergat terug te leggen op Virgil van Dijk en toen de rappe aanvaller dat wel deed, produceerde de vroeg voor Oriol Romeu ingevallen Clasie een losse flodder. Shane Long kopte nog voorlangs.

Het was mede aan Van Dijk te danken dat ook United niet meer scoorde. Zo greep de 25-jarige verdediger net op tijd in toen Anthony Martial op volle snelheid op weg leek naar de 3-0. Ook Pogba kon zijn debuut niet bekronen met een goal. De recordaankoop kopte over uit een corner van Juan Mata. De Fransman toonde af en toe een glimp van zijn klasse, bijvoorbeeld door Mata te bedienen met een subtiele pass toen het nog 0-0 stond. Ibrahimovic' acrobatische poging ging vervolgens over (foto midden).

Desondanks ondervond Southampton-manager Claude Puel opnieuw de kracht van Ibrahimovic. In zijn tijd bij Paris Saint-Germain had de transfervrij naar Manchester gekomen aanvaller ook al elf keer gescoord in de laatste zeven ontmoetingen met de van Olympique Nice afkomstige coach. Die serie zette Ibrahimovic nu onverstoorbaar voort. Na twee duels is United daardoor koploper van de Premier League, al komt de rest van de clubs dit weekend nog in actie. Southampton staat op één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.