Ibrahimovic: 'Terugkeer bij Ajax maakte me nerveus'

Reacties

Voor Zlatan Ibrahimovic bracht de terugkeer bij Ajax in zijn Juventus-tijd zenuwen met zich mee, maar ook een gevoel van trots.

Ibrahimovic: 'Terugkeer bij Ajax maakte me nerveus'

Ibrahimovic is al jarenlang een van de grote sterren in de Champions League, wat voor de Europese voetbalbond (UEFA) reden was om met hem terug te blikken op memorabele wedstrijden van hem in het kampioenenbal. Ibrahimovic speelde met Ajax op dinsdag 17 september 2002 voor het eerst in de Champions League, thuis tegen Olympique Lyon. 'We wonnen met 2-1 en ik maakte beide doelpunten. Dat was fantastisch, een goede start. Ik voelde me direct thuis in de Champions League', keek de Zweedse superster terug.

Dinsdag neemt Ibrahimovic het met Paris Saint-Germain op tegen Ajax. De eerste keer dat de Zweed tegen de Amsterdammers aantrad, herinnert hij zich nog als de dag van gisteren. 'Ik was een beetje nerveus', vertelde Ibrahimovic over het duel met Ajax in september 2004, nog geen maand nadat hij de overstap had gemaakt naar Juventus.

'Ik had drie jaar bij Ajax gespeeld en dan kom je daar ineens terug met een andere club. Maar ik was ook heel erg trots, omdat Juventus toch een club van een hoger niveau was', sprak Ibrahimovic. De Zweed speelde inmiddels vijf officiële wedstrijden tegen Ajax, waarin hij slechts één keer scoorde.

Vrijdag keerde de 33-jarige aanvaller met succes terug in de basisopstelling van PSG. Bij Metz werd met 3-2 gewonnen, waardoor de Fransen met vertrouwen toewerken naar het duel met Ajax. PSG is al zeker van de achtste finale van de Champions League, maar in de resterende twee wedstrijden staat de groepswinst op het spel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.