Ibrahimovic schiet PSG hoogstpersoonlijk naar koppositie

Dankzij twee goals van Zlatan Ibrahimovic heeft Paris Saint-Germain al dan niet tijdelijk de koppositie in de Franse Ligue 1 veroverd. Bij afwezigheid van de Zweedse spits morste de landskampioen afgelopen woensdag nog punten op bezoek bij Lille (1-1), maar tegen FC Nantes ging het ondanks een snelle tegentreffer niet fout: 2-1.

PSG had voorafgaand aan het gelijkspel van afgelopen week in Noord-Frankrijk de druk op koploper Olympique Marseille verhoogd met zes overwinningen op rij. Toen de ploeg van trainer Marcelo Bielsa midweeks ook punten verspeelde bij Lorient (1-1) verzuimde de club van Gregory van der Wiel, die zaterdag op de bank begon, echter te oogsten in de vorm van de koppositie.

Vier dagen later heeft het elftal van coach Laurent Blanc die alsnog in handen, al kan Marseille zondag tegen FC Metz weer langszij komen. PSG, en met name Ibrahimovic, liet zich niet van de wijs brengen door een schitterend afstandsschot van Alejandro Bedoya in de achtste minuut. Zlatan tikte tien minuten voor rust de gelijkmaker binnen en ramde kort na de onderbreking een vrije trap tegen de touwen.

Daarmee heeft Ibrahimovic de twijfels over zijn gebrek aan fitheid weggenomen. Blanc vertelde deze week nog de rest van het seizoen voorzichtig om te zullen springen met zijn 33-jarige sterspeler, die ondanks een hardnekkige hielblessure dit seizoen alweer elf treffers achter zijn naam heeft staan. Dat hij daarmee slechts één keer minder scoorde dan clubtopscorer Edinson Cavani, die bijna twee keer zo veel in actie kwam, zegt alles over de invloed van Ibrahimovic op de prestaties van PSG.