Ibrahimovic redt teleurstellend United tegen Zorya

Reacties

Manchester United heeft de eerste punten in de groepsfase van de Europa League binnen. Op Old Trafford was de ploeg van manager José Mourinho met 1-0 te sterk voor Zorya Luhansk.

Ibrahimovic redt teleurstellend United tegen Zorya

Zlatan Ibrahimovic - wie anders - was de grote man bij The Red Devils. De Zweedse spits, die in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-0) nog op de bank begon, speelde een behoorlijk anonieme wedstrijd, maar stapte wel als matchwinner van het veld. In de 69ste minuut tekende hij voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Hoewel Manchester United zeker niet groots speelde, kwam de zege de Engelse topclub wel toe. Zorya speelde zeer defensief en voerde die tactiek met verve uit, maar toch was het United dat de beste kansen kreeg. Marcus Rashford schoot hard op de lat en Ibrahimovic, Paul Pogba en Marouane Fellaini waren eveneens dreigend.

Uitgerekend vlak na de enige serieuze kans voor Zorya van de wedstrijd brak Ibrahimovic de ban. Een schot van invaller Wayne Rooney mislukte, maar bracht doelman Oleksiy Shevchenko wel dusdanig uit balans dat hij niet meer bij de bal kwam. Ibrahimovic stond vervolgens bij de tweede paal klaar om de bal in het doel te koppen.

Door de overwinning staat Manchester United nu derde in Groep A, met net als nummer twee Feyenoord drie punten uit twee wedstrijden. Het Fenerbahçe van trainer Dick Advocaat is met vier punten koploper. Zorya staat met één punt laatste.

Stand Groep D
Fenerbahçe 2-4 (2-1)
Feyenoord 2-3 (1-1)
Manchester United 2-3 (1-1)
Zorya Luhansk 2-1 (1-2)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.