Ibrahimovic pakt clubrecord in laatste Ligue 1-duel voor PSG

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft in zijn laatste competitiewedstrijd voor Paris Saint-Germain een clubrecord gepakt door zijn 38ste doelpunt van het seizoen in de Ligue 1 te maken. De 34-jarige Zweed kreeg in de tiende minuut een staande ovatie.

Ibrahimovic pakt clubrecord in laatste Ligue 1-duel voor PSG

Ibrahimovic maakte vrijdag bekend zijn aflopende contract niet te verlengen. De thuiswedstrijd tegen FC Nantes stond daarom volledig in het teken van zijn afscheid. Zo stond Thiago Silva de aanvoerdersband af en lag het duel in de tiende minuut stil, zodat de supporters van PSG hun held een waardig afscheid konden bezorgen.

Zelf leverde Ibrahimovic uiteraard ook zijn bedrage om ervoor te zorgen dat zijn laatste thuiswedstrijd er eentje werd om nooit te vergeten. In de zeventiende minuut duwde de ex-Ajacied de bal met de borst over de lijn na een voorzet van Angel Di María. Het betekende een evenaring van recordtotaal van Carlos Bianchi, die in 1977/78 37 goals maakte.

De twee doelpunten daarna werden niet gemaakt door Ibrahimovic. Die maakten Lucas Moura en Marquinhos – uit de rebound na een vrije trap van Zlatan – namelijk. In de negentigste minuut was het woord echter weer aan Ibrahimovic, die de 4-0 eindstand op het scorebord zette en zo het clubrecord van Bianchi overnam.

Door de zege op Nantes eindigt PSG het seizoen met 96 punten, een nieuw puntenrecord. Komende zaterdag staat de ploeg van trainer Laurent Blanc nog in de Franse bekerfinale tegen Olympique Marseille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.