Ibrahimovic kondigt afscheid van nationale ploeg aan

Reacties

Het Nederlands elftal krijgt tijdens de WK-kwalificatiereeks niet te maken met Zlatan Ibrahimovic. De 34-jarige spits neemt na Euro 2016 afscheid van de nationale ploeg, zo heeft hij dinsdag gezegd tijdens een persconferentie.

Ibrahimovic kondigt afscheid van nationale ploeg aan

'Het laatste duel van Zweden op dit toernooi is tevens mijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg', meldde Ibrahimovic. 'Ik hoop natuurlijk niet dat het morgen al zover is. Ik ga ook niet naar de Olympische Spelen. Ik ben er altijd trots op geweest de Zweedse ploeg te vertegenwoordigen.'

Zweden moet woensdag winnen van België om nog kans te maken op een plaats in de tweede ronde van het EK. Ibrahimovic speelde tot nu toe 115 keer voor de nationale ploeg en maakte 62 doelpunten. Met die productie is hij topscorer aller tijden van het Scandinavische land. Vermoedelijk maakt de aanvaller na het EK ook duidelijk bij welke club hij zijn loopbaan vervolgt. Ibrahimovic besloot afgelopen maand zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain niet te verlengen.

Ibrahimovic na zijn prachtige treffer tegen Italië tijdens Euro 2004.
Ibrahimovic na zijn prachtige treffer tegen Italië tijdens Euro 2004.

Ibrahimovic vierde op 31 januari 2001 zijn interlanddebuut in een vriendschappelijk duel met de Faeröer Eilanden. De spits nam deel aan de WK's van 2002 en 2006 en aan de EK's van 2004, 2008, 2012 en 2016.

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zweden en Nederland wordt op 6 september gespeeld. In Zweden werd nog gehoopt dat Ibrahimovic zich als dispensatiespeler beschikbaar wilde stellen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, maar de Zweed geeft er de voorkeur aan de voorbereiding mee te maken met zijn nieuwe club.

Topvijf topscorers aller tijden Zweden
Speler Goals
Zlatan Ibrahimovic 62
Sven Rydell 49
Gunnar Nordahl 43
Henrik Larsson 37
Gunnar Gren 32
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.