Ibrahimovic: 'Kan me geen EK zonder mij voorstellen'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic treedt de play-offs om plaatsing voor EK blakend van het zelfvertrouwen tegemoet. 'Het is ons niet gelukt om ons rechtstreeks te plaatsen, dus dan maar op deze manier', zei de vedette van Zweden en Paris Saint-Germain.

Ibrahimovic: 'Kan me geen EK zonder mij voorstellen'

Zweden deed maandag wat het moest doen, door van Moldavië te winnen (2-0). Doordat concurrent Rusland op zijn beurt te sterk was voor Montenegro (2-0), is deelname aan de play-offs het gevolg voor Ibrahimovic en co. 'Het EK wil ik niet missen. Ik kan me dat toernooi zonder mij eigenlijk niet voorstellen', zei de ex-Ajacied, die tegen Moldavië een keer scoorde.

Een voorkeur voor een tegenstander in de play-offs heeft Ibrahimovic niet. 'Welk land we ook ontmoeten, het gaat sowieso zwaar worden. In dit soort alles-of-niets-duels geven beide ploegen tweehonderd procent. Maar ik ben er vrij zeker van dat we het EK gaan halen', zei hij.

Guidetti
Bondscoach Erik Hamrén probeerde tijdens het duel een nieuw spitsenduo uit, want Ibrahimovic werd gekoppeld aan John Guidetti. Ibrahimovic wil in de toekomst vaker samenspelen met de ex-Feyenoorder. 'Hij deed het geweldig. Het is voor hem jammer dat hij niet scoorde. Hij kreeg een paar kansen, maar zijn doelpunten komen wel. Dit was zijn allereerste basisplaats. Als hij zich deze rol eigen maakt, verwacht ik veel van hem. Er is een goede chemie tussen ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.