Ibrahimovic is garantie voor succes

Reacties

Met Zlatan Ibrahimovic heeft Manchester United een speler binnengehaald met een extreem lange erelijst. In de afgelopen tien seizoenen won de 34-jarige Zweed negen keer de landstitel met zijn club. Alleen in 2012 ging het mis. Een overzicht van hoe de teams van Ibrahimovic het er in de voorbije tien jaar vanaf brachten in de competitie.

Ibrahimovic is garantie voor succes

Seizoen 2006/07 (eerste plaats met Internazionale)
In Ibrahimovic' eerste seizoen bij Internazionale staat er geen maat op de Nerazzurri. Met een voorsprong van 22 punten op AS Roma kroont de club uit Milaan zich tot kampioen in de 'Juventus-loze' competitie. Door het Calciopoli-schandaal is de recordkampioen in 2006 namelijk teruggezet naar de Serie B, met een vertrek van bijna alle dragende spelers - inclusief Ibrahimovic - tot gevolg.

Seizoen 2007/08 (eerste plaats met Internazionale)
Een heel wat minder oppermachtig Internazionale blijft AS Roma deze keer met een neuslengte voor. Drie punten scheiden beide clubs. Ibrahimovic laat zeventien competitietreffers aantekenen, twee meer dan een jaar daarvoor, maar een productie die niet imponerend is in vergelijking met de cijfers die hij later bij Paris Saint-Germain zou halen.

Seizoen 2008/09 (eerste plaats met Internazionale)
Ondanks de nationale successen besluit Internazionale trainer Roberto Mancini te vervangen door José Mourinho, die internationale glorie moet bewerkstelligen. Die blijft dit seizoen nog uit, maar in de Serie A zet Inter de dominantie voort. Tot op heden is dit de enige jaargang waarin Ibrahimovic en Mourinho samenwerken.

In 2009 verruilde Ibrahimovic Internazionale voor Barcelona.
In 2009 verruilde Ibrahimovic Internazionale voor Barcelona.

Seizoen 2009/10 (eerste plaats met Barcelona)
Het huwelijk tussen Barcelona en Ibrahimovic verdient niet de term 'sprookjesachtig', hoewel Ibrahimovic met zestien goals in 29 competitiewedstrijden een belangrijk aandeel heeft in de landstitel van de Catalanen. In de slotfase van het seizoen komt de Zweed na een conflict met trainer Pep Guardiola nog maar weinig in actie.

Seizoen 2010/11 (eerste plaats met AC Milan)
In een poging om seriekampioen Internazionale te onttronen haalt AC Milan onder anderen Ibrahimovic naar de modestad. De investering werpt zijn vruchten af, want mede dankzij de veertien doelpunten van de Zweed pakt AC Milan de Scudetto. Het is nog altijd de laatste landstitel van de Rossoneri.

Seizoen 2011/12 (tweede plaats met AC Milan)
Een tweede plek, toch een smetje op het blazoen van Ibrahimovic, al zal Manchester United volgend seizoen wellicht kunnen leven met een status als runner-up na de tegenvallende klasseringen onder David Moyes en Louis van Gaal. In dit seizoen strandt AC Milan op vier punten van Juventus, dat weer helemaal terug is aan de top.

Ibrahimovic duelleert met Lúcio tijdens een Milanse derby.
Ibrahimovic duelleert met Lúcio tijdens een Milanse derby.

Seizoen 2012/13 (eerste plaats met Paris Saint-Germain)
Het door het Qatarese oliegeld plotseling puissant rijke Paris Saint-Germain is in 2012 nog zeer verrassend afgetroefd door Montpellier. Met Ibrahimovic in de gelederen zetten de Parijzenaars de financiële voorsprong wél om in een kampioenschap. Olympique Marseille eindigt op twaalf punten als tweede.

Seizoen 2013/14 (eerste plaats met Paris Saint-Germain)
In deze jaargang staat het net gepromoveerde AS Monaco op als uitdager van Paris Saint-Germain. Pas in het voorjaar neemt PSG definitief afstand van de formatie van trainer Claudio Ranieri. Ibrahimovic zorgt voor 26 competitietreffers, vier minder dan een jaar eerder.

Seizoen 2014/15 (eerste plaats met Paris Saint-Germain)
Door een reeks gelijke spelen duurt het lang voordat Paris Saint-Germain de beslissende demarrage plaatst in de titelrace. Ibrahimovic, die in het najaar kampt met een blessure, finisht op negentien doelpunten, zijn laagste aantal in vier seizoenen Parijs.

Seizoen 2015/16 (eerste plaats met Paris Saint-Germain)
Met een ridicule marge van 31 punten op de 'concurrentie' sluit kampioen PSG het seizoen af. Al op 13 maart hijst de equipe van coach Laurent Blanc de kampioensbanier, na een 0-9 overwinning op het arme Troyes. In mei kondigt Ibrahimovic aan zijn aflopende contract niet te verlengen, na een seizoen met liefst 38 competitietreffers, een persoonlijk record.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.