Ibrahimovic helpt PSG pech Van der Wiel te overwinnen

Paris Saint-Germain kan zich na de moeizame zege bij FC Metz (2-3) gaan richten op het treffen met Ajax in de Champions League. Pas laat kon de onfortuinlijke Gregory van der Wiel lachen.

Zlatan Ibrahimovic stond na twee maanden weer aan de aftrap bij Paris Saint-Germain. De Zweedse spits, die hersteld is van een voetblessure, kon het gewenste wedstrijdritme opdoen tegen FC Metz en was direct belangrijk.

Het bezoek aan Stade Saint-Symphorien leek voor Zlatan en PSG de ideale opwarmer voor Ajax-thuis. Al na een kwartier had PSG met dank aan de thuisploeg een comfortabele voorsprong te pakken. Guido Milan legde met een defensieve blunder de basis voor de 0-1 van Javier Pastore, die in samenwerking met Ibrahimovic de score opende. In de vijftiende minuut werkte Gaëtan Bussmann tot zijn ongenoegen een vrije trap van Ezequiel Lavezzi achter zijn eigen doelman.

Maar in de eerste zeven minuten na rust keerden de kansen. Modibo Maïga bracht Metz met twee benutte strafschoppen terug in de wedstrijd. De eerste penalty was al aan de zware kant na een lichte overtreding van Adrien Rabiot op Sergey Krivets.

Ook bij de tweede keer dat scheidsrechter Fredy Fautrel naar de stip wees, was er discussie over de straf. Want de vraag was of Gregory van der Wiel de bal daadwerkelijk opzettelijk met zijn arm raakte, al was er wel sprake van licht contact. De Oranje-international werd dan ook verrast door de beslissing.

In de slotfase bewees Ibrahimovic zijn waarde voor PSG. De spits was attent nadat een poging van afstand was gekraakt. Zijn vervolg bleek de basis voor de drie punten, aangezien Lavezzi bij de tweede paal het laatste tikje gaf. Ibrahimovic liet daarna na de wedstrijd te beslissen, waarmee hij toonde nog niet helemaal de oude te zijn.

Paris Saint-Germain, dat dinsdag Ajax ontvangt in de Champions League, gaat door de zege alleen aan kop in Ligue 1. Olympique Marseille kan de koppositie heroveren als het zondag wint van Girondins de Bordeaux.